Anouchka van Miltenburg – onbetrouwbare brokkenpiloot in de Tweede Kamer

VVD Schaterlach (zie ook Rutte en Zalm)
VVD Schaterlach (zie ook Rutte en Zalm)

Op een schandalige wijze, als een onderdanige baviaan met haar kont omhoog naar de Tweede Kamer door compliment op compliment te stapelen, sluipt Anouchka van Miltenburg weg als voorzitter van Tweede Kamer. Een Tweede Kamer die ze zegt hogelijk te waarderen vanwege de daadkracht en de open discussies.

Wat een huichelarij.

Als ze die loftuitingen meende dan had ze de moed en het fatsoen gehad komende dinsdag met die zo gewaardeerde Tweede Kamer de discussie aan te gaan. Nee, dat doet de slechtste voorzitter ooit niet.

Ze trompettert liever, opdat iedereen dat voor de TV kan zien, dat ze ‘het goed gedaan heeft’ en kruipt weg voor de toetsing van haar ‘goede’ functioneren.

De door haar ontvangen brief over de Teevendeal had ze strikt vertrouwelijk gekregen en ze had die vertrouwelijkheid gerespecteerd.

Met zo’n doorzichtige smoes valt deze leugenachtige politica door de mand.

Of je neemt de brief en de vertrouwelijkheid serieus en zorgt dat de inhoud, de vertrouwelijkheid respecterend, op de juiste wijze gedeeld wordt – om welke andere reden wordt zo’n brief aan de kamervoorzitter ter hand gesteld – of je neemt hem niet serieus en gooit hem in de prullenbak.

Mocht ze de brief niet serieus hebben genomen, dan nog was er meer dan voldoende reden de keuze, wel of niet serieus nemen, neer te leggen bij de Commissie Oosting die onderzoek deed naar de Teevendeal. De inhoud ging immers over het heetste politieke hangijzer van dat moment.

Uit haar verklaring voor de pers blijkt dat ze het besluit tot vernietiging van de brief verdedigbaar vindt. Waarom dan niet daarover met de kamer in gesprek gaan? Indien er aanleiding toe was, kon ze na dat gesprek altijd nog aftreden. Nu zal men nooit weten wat de werkelijke reden is voor het vernietigen van de brief en wordt het geruchtencircuit slechts verder aangejaagd.

Het kan niet anders: het besluit tot versnipperen van de anonieme brief met boeiende informatie over de Teevendeal, is genomen in overleg tussen Anouchka en VVD-kopstukken die over de rand van de afgrond hingen.

Wat een draaikonterij door deze gefaalde kamervoorzitter. Hartgrondige minachting voor de Nederlandse democratie. Deze onbetrouwbare brokkenpiloot gaat doodleuk weer in de kamer zitten. Hoe kan ze ooit nog deelnemen aan discussies over politieke integriteit van ministers, staatssecretarissen of misschien zelfs een kamervoorzitter?

Door de laffe en leugenachtige wijze waarop ze is weggevlucht voor haar plicht aan de Tweede Kamer verantwoording af te leggen over haar obstructie van een door de kamer ingezet onderzoek, is slechts 1 keuze mogelijk: vertrek uit die Tweede Kamer. Haar overdaad aan lauweren voor de collega’s in de kamer compenseert niet de minachting die ze feitelijk toont en pleveit niet het pad naar een zinnige samenwerking.

Als kiezer ben ik boos vanwege de minachting die Anouchka van Miltenburg toont voor de intelligentie van het electoraat. Dit vergroot de vervreemding tussen stemmer en gekozene.

Schade aan de politiek dus.

Het weggooigebaar van een van de aanwezige journalisten toen ze achter het katheder wergrende, was volledig op zijn plaats.

In de kliko met deze walgelijke volksvertegenwoordiger.

Er is iets dat mij bezighoudt: wat zal Frits Nationale Nieuwsquiz Wester van dit schaamteloos gebrek aan integriteit vinden?

Plaats een reactie