Antidemocraat Kajsa Ollongren, of hoe Hans van Mierlo zich omdraait in zijn graf

Uit De Volkskrant 26 juni 2019:

Minister Kajsa Ollongren baarde opzien door het raadgevend referendum af te schaffen. Nu komt de D66-bewindspersoon met een reeks voorstellen voor bestuurlijke vernieuwing. Een ander kiesstelsel, de ‘depolitisering’ van de Eerste Kamer en wellicht stemrecht voor iedereen boven de 16. ‘Met mijn nalatenschap ben ik helemaal niet bezig.’

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/de-democratie-behoeft-onderhoud~b95abe172/

Verder uit diezelfde krant: Het ligt sinds december op het stabureau van Kajsa Ollongren: het 384 pagina’s dikke rapport ‘Lage drempels, hoge dijken’ van de staatscommissie onder leiding van Johan Remkes, met in totaal 83 aanbevelingen om het parlementaire stelsel te verbeteren. Belangrijkste doel: kiezers die zich niet meer vertegenwoordigd voelen weer beter betrekken bij de democratie.

De vraag of dit humor is van deze humorloze dame is gemakkelijk te beantwoorden. Dit is geen humor.

Meteen na haar aantreden als minister verdedigde ze met verve het onverdedigbare: afschaffen van het raadgevend referendum omdat haar en haar verderfelijke partijtje de uitkomst van het raadgevende referendum over het associatieverdrag met Oekraïne helemaal niet beviel. Het verdrag dat door de oplichter met geheugenverlies, Alexander Pechtold, zo fanatiek verdedigd werd. Zo fanatiek zelfs dat hij zich in Kiev een hele dag voor de gek liet houden door de dankzij corruptie moddervet geworden president Petro Proroshenko.

En dan matigt die mevrouw Olongren zich aan dat er stappen moeten worden genomen opdat het volk zich beter herkent in zijn volksvertegenwoordigers. Blijkbaar is amnesia een echte D66 kwaal. Denkt dat domme blondje nu echt dat de hele Nederlandse bevolking door die kwaal getroffen is en de leugens en het gedraai van zowel Pechtold als haarzelf vergeten is? Denkt ze nu echt dat we haar gestuntel rondom de afschaffing van het raadgevend referendum vergeten zijn? Denkt ze werkelijk dat we Pechtolds “sorry maar dat was ik vergeten te melden” pathologische liegen over het gratis vliegreisje naar Kiev vergeten zijn? Denkt ze nu echt dat we zijn “dit is een privékwestie” over dat cadeautje van een Canadese diplomaat – een appartement in Scheveningen – vergeten zijn? Weten wij niets meer over de in geuren en kleuren publiek uitgevochten smeerlapperij met zijn buitenechtelijke neukertje en de abortus?

Mevrouw Ollongren is hier het schoolvoorbeeld van de vos die de passie predikt (met excuses aan de prachtige vossen voor deze vergelijking). Als de Jeanne d’Arc van het digitale tijdperk trok ze ten strijde tegen nepnieuws in de sociale media en viel uiteindelijk zelf als nepnieuws door de mand.

Door deze D66 leugens, en niet alleen daardoor, voel ik me in ieder geval door deze partij helemaal niet vertegenwoordigd, maar besodemieterd.

Mijn vertrouwen in de politiek is geen snars toegenomen, integendeel, nu Alexander Pechtold een baantje is toegeschoven als projectleider bij de peperdure renovatie van het Binnenhof. Er lopen volgens mij voldoende gekwalificeerde experts rond die een dergelijke klus kunnen klaren, maar, nee hoor, volkomenen nitwit Pechtold mag het doen. De kennis over vastgoed gaat bij deze man volgens mij niet verder dan die nare belastingtruc met zijn Scheveningse appartementje.

Een schoffering van de belastingbetalers die zijn weerga niet kent.

Wedden dat de budgetten voor de verbouwing van het Binnenhof als gevolg van zijn ondeskundige aansturing met miljoenen overschreden zullen worden?

D66, een partij die geen enkele van zijn in 1966 gestelde doelen – gekozen burgemeester, directe democratie via referenda, verbetering toegankelijkheid (hoger) onderwijs – heeft behaald is nu haantje de voorste bij een quasi-democratische publiciteitsstunt.

Een chutzpah; dat is het, niets meer en niets minder. Hans van Mierlo draait zich om in zijn met alcohol gevulde graf.

Plaats een reactie