Correctie – Domme en agressieve man die hoogheemraad Hans Middendorp

Correctie 27 oktober 2017

Oorspronkelijke publicatie: 14 mei 2017.

Hans Middendorp, onlangs van Voorburg verhuisd naar het Haagse Bezuidenhout, levert al joggend door het Haagse Bos een bij voorbaat verloren gevecht tegen de vergankelijkheid. Hij levert dat gevecht niet in zijn eentje. Veel late veertigers, vijftigers  en zestigers rennen hun hopeloze rondjes door dit prachtbos.

Hans doet dat vreemd genoeg bij voorkeur daar waar honden los mogen lopen. Veel honden. Dat zint Hans niet; liefst heeft hij het bos aan de rand waarvan hij zich sinds kort in de Gerard Reijnststraat nestelde, voor zichzelf alleen. De waterschapbestuurder tweette eind april al smekend om de inzet van BOA’s omdat de vele honden en fietsers op wandelpaden hem een doorn in het oog zijn. Hans houdt van overdrijving, want er zijn ‘overal’ honden en fietsers op de voetpaden. Gelukkig loopt ie toch nog ‘lekker’ hard.

“Overal”. Komop Hans, overdrijf niet. Ik wandel met mijn hond meerdere keren per dag door datzelfde Haagse Bos en zie een paar keer per week een enkele fietser over het voetpad rijden. Vind ik niet leuk omdat ik bang ben dat ze mijn loslopende hond aanrijden. Soms zeg ik er dan ook iets van.

Iedere, maar dan ook iedere wandeling met mijn hond kom ik meerdere joggers tegen. Het verbaast mij altijd dat ze zo nodig moeten rennen in de losloopgebieden, maar incidenten zijn mij vreemd. Tenminste: incidenten tussen joggers en mijn hond. In vier jaar tijd maakten mijn vrouw en ik twee keer – niet vaak dus – mee dat onverdraagzame joggers tegen mijn vrouw, nooit tegen mij, aan liepen omdat ze haastig wilden passeren. Onaangenaam, zeer onaangenaam, maar gelukkig zeldzame incidenten. Meestal heerst er een goede sfeer van groeten en vriendelijkheid.

De Dr.Ir. van de Algemene Waterschapspartij ziet dat anders. Hij vond het zondag zeven mei nodig een enthousiast tegen hem springend hondje een rotschop te geven en de protesterende eigenaresse tegen de grond te meppen. Lekker mannetje die Hans Middendorp. Niet even stilstaan om het te grote enthousiasme van het hondje te temperen, geen verdraagzaamheid in deze overvolle wereld en het drukke bos….nee, Hans Middendorp kent maar één regel en dat is de hoogheemraadregel: “ik loop hier en iedereen die op mijn pad komt moet oprotten”.

Zelfs toen de vrouw op de grond lag, vond dappere Hans het nodig haar nog een tweede keer aan te vallen. Getuigen schoten te hulp, de politie werd gealarmeerd en moedige Middendorp, inmiddels trok hij aan zijn stutten, werd aan de rand van het bos in de kraag gegrepen. Bij de schikking van het Openbaar Ministerie legt hij zich niet neer, want de hond zou hem hebben gebeten (een leugen) en hij had alleen maar verbaal ruzie gehad met de vrouw (ook gelogen). Zelfs als de hond hem zou hebben gebeten, dan is dat geen excuus om de eigenaresse te molesteren. Maar goed, voor Hans Middendorp gelden andere regels. Vreemd dat Middendorp pas een paar dagen later bedacht dat de hond hem beet en dat hij niet naar de spoedeisende hulp ging om een tetanusinjectie te halen.

Niet alleen een agressieve, maar ook een domme, heel domme en leugenachtige man. Hij had natuurlijk moeten toegeven in de fout te zijn gegaan – iedere communicatie-expert zou hem dat adviseren – en zijn excuus moeten aanbieden, en de schikking moeten accepteren. De hele zaak was dan met een sisser afgelopen. Hans’ tronie zou niet het internet over zijn gegaan en deze blog was niet geschreven.

Zo, en nu maar wachten tot ik Hans Middendorp joggend in het bos tegenkom en dan zien of hij de gore moed heeft mijn veertig kilo zware Amerikaanse Staffordshire Terrier te schoppen terwijl ik met mijn negentig kilo achter de hond wandel.

Hans kan volgens mij voorspellen welk risico hij dan loopt en ik kan voorspellen dat het waterschapslafbekje zich dan heel anders gedraagt.

Nagekomen bericht 15 mei 2017:

Hans Middendorp beweerde in een verklaring dat hij door het hondje van zijn slachtoffer gebeten zou zijn, maar volgens een politiewoordvoerster van eenheid Den Haag was er helemaal geen sprake van een bijtende hond. „Er is na de situatie in het Haagse Bos door mijn collega’s geen bijtrapport opgesteld. Dan is er dus ook geen bijtincident geweest. Als dat nu plotseling wordt beweerd, dan zijn dat gewoon verhalen”, aldus de zegsvrouw.

Nagekomen bericht 27 oktober 2017

De politieman van bureau Overbosch in Hans’s wijk die destijds deze melding en aangifte van geweldpleging heeft behandeld, heeft mij medegedeeld dat Middendorp meteen na zijn arrestatie vertelde dat het hondje hem gebeten had. Het is dus niet een verzinsel van enkele dagen later. (Misschien wel een verzinsel, maar geen later verzinsel). Middendorp had zelfs ‘een krasje’, aldus de diender, laten zien. Een krasje. Een niemendal dus en de vraag is of die kras kwam door de bijtende hond. Middendorp zelf gaf daar tijdens de rechtszaak tegen hem geen duidelijkheid over. Voor de rechter was hij niet stellig over dat bijten; hij zou de tanden van het hondje gevoeld hebben, maar gebeten…..? Het is niet duidelijk of Middendorp naar een arts ging en een tetanusinjectie haalde (aan te raden na hondenbeten). Daar wordt in ieder geval nergens melding van gedaan.

Volgens dezelfde diender wordt er alleen door de politie een bijtrapport opgesteld wanneer er sprake is van een ernstig bijtincident. Daar was bij Middendorp blijkbaar geen sprake van. Die indruk had ik al.

Nu, bijna een half jaar later, dus ook niet na zijn veroordeling wegens geweldpleging, heeft zijn slachtoffer nog steeds geen excuses mogen ontvangen.

Plaats een reactie