De blote kont van Frits Wester

Het werkelijke gezicht van Frits Wester
Het werkelijke gezicht van Frits Wester

25 november 2015

Macho Frits Wester onthulde in Pauw van 24 november 2015 geen groter genoegen te kennen dan in zijn blote kont te rollen in verse sneeuw, en dat liefst wel vijf minuten lang.

Karate kid Frits, want dolletjes op vechtsport, toonde die blote kont ruim tien jaar geleden al toen hij als een puberscholier de boel bedonderde bij de Nationale Nieuwsquiz.

Frits, al vele jaren lid van het CDA, – nee, ik ga nu geen grapjes maken over de ingebakken onbetrouwbaarheid van de katholieken – begon bij die partij als chauffeur van CDA-fractievoorzitter Bert de Vries en elleboogde zich via voorlichter omhoog tot de huidige BN-commentator van de politiek.

Zijn pogingen, zelfs publiek, als staatssecretaris een echte rol in de landspolitiek te verwerven faalden.

In Villa Felderhof onthulde hij 2005 gevraagd te zijn om staatssecretaris te worden en een jaar later toeterde hij, “als Bakenende hem zou vragen’, in te zijn voor een job in de regering.

Je moet er toch niet aan denken!

Hoe kan een verslaggever die eigenlijk staatssecretaris of misschien wel minister wil zijn onafhankelijk en objectief de politiek becommentariëren?

Er is een rode draad: na het verzieken van de Nationale Nieuwsquiz slaagde hij er jaar na jaar in het embargo rondom de troonrede te doorbreken. Fijne democraat.

Frits deinst nergens voor terug om te kunnen stralen in de spotlights van de publiciteit. Ethiek? Geen enkele boodschap aan. Alhoewel….

Stel dat Geert Wilders, gekend om zijn nauwelijks in te tomen gevoel voor humor, of fuifnummer Sybrand van Haersma Buma zich zouden lenen voor optreden in de Nationale Nieuwsquiz en daar op dezelfde wijze misbruik zouden maken van vragenvoorkennis. Stel..

Ik zie Frits Wester al zitten in praatprogramma na praatprogramma om deze politici en hun falende ethiek de maat te nemen. Sterker nog: einde van de politieke carriere wegens ethische doordemandvallerij ligt dan, mede door de verontwaardiging van Frits Wester, in het verschiet.

Voor Frits gelden andere normen: na zijn wangedrag in een quiz draaft hij onophoudelijk op als DE commentator van politiek Den Haag, schroomt zelfs niet schaamteloos te solliciteren naar een politieke post, of de politieke ethiek te toetsen.

Niet alleen in de sneeuw rolt Frits genietend in zijn blote kont rond; hij draaft al jaren in zijn geboortekostuum, glas bier en peuk in de hand, kijk-mij-nou-eens over het Plein in Den Haag.

Iedere keer, maar dan ook iedere keer, wanneer ik Wester op de TV zie, moet ik denken aan die Nationale Nieuwsquiz. Ik zal toch niet de enige zijn?

Meneer sans gêne Wester gaat bij mij in het archief onder de J van Jakkie.

Plaats een reactie