De Volkskrant – zonder twijfel de slechtste krant van Nederland

“Ben hier overigens met een Nederlandse man die al na één dag helemaal ingeblend is en me nu gidst door Tanger. #latenteMarokkaan”

Als ik al niet besloten had mijn abonnement op De Volkskrant, misschien wel de slechtste krant van Nederland, op te zeggen dan had ik dat nu zeker gedaan.

Politieke opportunist en nitwit, relatiehopper Sylvana Simons besloot DENK het kunstje te flikken dat DENK de PvdA flikte en gunde De Volkskrant de primeur van dit dorpsnieuws. Want dorpsnieuws is het. Mevrouw S.S. heeft nog nooit iets in de politiek gepresteerd, heeft nog nooit aan verkiezingen deelgenomen, maar wordt op het Volkskrant podium getild alsof we hier te maken hebben met DE politica van de 21ste eeuw.

Het staat mij nog helder voor de geest hoe ze deelnam aan een gesprek bij PAUW over het naderende referendum in april 2016 waar de NL kiezers de regering raad mochten geven over het associatieverdrag met de Oekraïne. Geheel op zijn Simonsiaans zat Sylvana daar reactief te blaten over alles dat de andere deelnemers aan de discussie vonden en beweerden totdat aan het einde van het gesprek de aap – mag ik dat schrijven? – uit de mouw kwam. Mevrouw S.S. had dat verdrag helemaal niet gelezen, begreep er geen bal van en wist zelfs niet of ze wel zou gaan stemmen.

Tenenkrommend.

Lichtgewicht Simons trad toe tot het walgelijke, racistische en discriminerende ongekozen partijtje DENK en besloot na een paar maanden weer op te stappen. Ook over DENk had deze politica pur sang zich niet ‘ingelezen’ en het poppie wist niet wat bijna heel Nederland wist dat DENK-ers vulgaire volgers van Erdogan zijn, de Armeense genocide ontkennen en onbetrouwbare anti-feministische en anti-homo ratten zijn. Rat Simons heeft besloten dat tot zinken gedoemde schip te verlaten, waarschijnlijk omdat ze op een niet verkiesbare plaats op de DENK-lijst staat en dus alleen maar gebruikt werd als lijstduwer, en stapte naar De volkskrant om dat blaadje de primeur te gunnen.

Twijfelachtig allemaal, maar vooruit. Wie was de gelukkige om Mevrouw S.S, te interviewen? Nadia Ezzeroili. Wie? Ja, die! De mevrouw die ongeveer een jaar geleden een klagend stukkie schreef waarin ze aankondigde dat ze geen Nederlander meer wil zijn en die hitsig eufoor raakte omdat een oude marktkoopman in Marokko haar ‘welkom thuis’ wenste. Marokko, het paradijs op aarde. Ezzeroili liet subiet haar Nederlanderschap vallen en sloot heel Marokko in de armen. Hysterisch, maar ze heeft het recht op die keuze. Wat jammer nu dat deze Marokkofan wel blijft vreten uit de Nederlandse ruif en geen poot, maar dan ook geen enkele journalistieke poot uitstak ter verdediging van de Marokkaanse actrice Loubna Abidar die dat moslimland ontvluchtte naar Frankrijk omdat ze haar leven in Ezzeroili’s paradijs op aarde niet meer zeker was enkel en alleen vanwege een filmrol die ze speelde. In dat vrouwvriendelijke door afvallige Nederlander Nadia Ezzeroili verheerlijkte land werd de actrice zelfs op straat in elkaar geslagen vanwege haar rol in een film.

Kijk dat is dus de jeugdige journalist van De Volkskrant die geheel objectief en onbevooroordeeld mevrouw S.S. langdurig aan het woord laat. En de redactie van De Volkskrant stond erbij en keek er naar.

Heerlijk die journalistieke vrijheid en de vrijheid van het gesproken en geschreven woord. Jammer nu, dat die journalistiek alles behalve objectief is.

Het enige dat ik hiertegen kan doen, deed ik al enkele maanden eerder: mijn abonnement op dat enge krantje opzeggen.

JAKKIE!

Voor degenen die ook genoeg hebben van die amateuristische snotneusjournalistiek van De Volkskrant is hier de link om snel en eenvoudig het abonnement op te zeggen: https://www.opzeggen.nu/kranten/de-volkskrant/ 

Plaats een reactie