Die Duterte is eigenlijk een heel aardige en charmante man

Mag die Marion Derckx dat wel zeggen over Duterte? Volgens mij niet. Maar moest ze het ook zeggen? Absoluut niet! Dom, dommer, domst.

Nederlandse ambassadeur op Filipijnen: Duterte ook een charmant man

nos.nl/artikel/2214591-nederlandse-ambassadeur-op-filipijnen-duterte-ook-een-charmant-man.html

De Filipijnse president Rodrigo Duterte haalt vaak het nieuws vanwege zijn spijkerharde antidrugsbeleid en controversiële uitspraken. Maar in diplomatieke gesprekken komt hij sympathiek over, zegt Marion Derckx, de Nederlandse ambassadeur op de Filipijnen. “Het is een heel charmante man.”

Derckx is sinds 2014 werkzaam op de ambassade in de Filipijnse hoofdstad Manilla. Duterte ontmoette ze sinds zijn aantreden in 2016 meerdere keren. In radioprogramma Met het Oog op Morgen vertelt ze dat ze goede gesprekken met hem heeft gehad. “Ik ben ervan overtuigd dat hij het beste wil voor zijn volk. Alleen de manier waarop hij dat doet, is niet de manier waarop wij in Nederland het zouden doen.”

Duterte krijgt geregeld kritiek vanwege zijn oorlog tegen drugs, die aan duizenden mensen het leven kostte. Derckx zegt dat ze bij haar ontmoetingen met de president eigenlijk altijd de mensenrechtensituatie ter sprake brengt. “Daar probeer je een gesprek over te voeren. Dat is mijn taak. Ik moet bruggen slaan.”

lees hele artikel:

nos.nl/artikel/2214591-nederlandse-ambassadeur-op-filipijnen-duterte-ook-een-charmant-man.html

 

Plaats een reactie