Dopingcontroles Tweede Kamer

Walter White; Breaking Bad
Walter White; Breaking Bad

Bij een dopingsteekproef, sinds het met amfetamine gedrogeerde optreden van Agnes Kant regelmatig uitgevoerd bij leden van de Tweede Kamer, zijn Louis Bontes en Joram van Klaveren betrapt op het gebruik van crystal methamfetamine. Bij Bontes is het gebruik overduidelijk aangetoond. In het bloed van Joram van Klaveren is een grote dosis honingenzymen aangetroffen. Honing wordt vaak gebruikt om de aanwezigheid van Crystal Meth, ook wel Shabu of Super Speed genoemd, te camoufleren. Van Klaveren verklaart dat hij een hobby-imker is waardoor er altijd een bovengemiddelde dosis honingenzymen in zijn bloed wordt aangetroffen, evenals de stoffen mellitine en fosfolipase A.

Vrijwel alle imkers hebben volgens hem verhoogde doses van deze stoffen in hun bloed. Van Klaveren, nierpatient, laat vanwege deze voor hem schadelijke stoffen maandelijks zijn bloedwaarden testen. “Ik ben niet zo dom mijn kwetsbare nieren en lever te verslechteren door het gebruik van chemische troep. Wat Bontes doet, moet hij zelf weten, maar aan mijn lijf geen polonaise!”

Bontes geeft gebruik van crystal methamfetamine toe. “Het kamerwerk vergt erg veel van een mens, en ik wil niet, zoals voormalig minister Opstelten, mijn energie putten uit overmatig alcoholgebruik”.

Volgens Anouchka van Miltenburg, voorzitter van de anti-dopingcommissie in de Tweede Kamer, zijn er wetten noch huisregels die ingezet kunnen worden tegen het toenemende gebruik van chemische middelen door kamerleden. Het gebruik door Bontes van crystal methamfetamine valt volgens haar binnen de grenzen van het landelijke gedoogbeleid.

Binnen de Tweede Kamer is afgesproken dat de enige maatregel die genomen zal worden tegen drugsconsumerende leden ‘man-en-paard-noemen’ zal zijn. De kamervoorzitter hoopt zo het gebruik terug te dringen.

Over Diederic Samson bestaat al jaren het vermoeden dat hij een chronisch gebruiker is van stimulantia. Dit gebruik is een publiek geheim in het Haagse politieke wereldje. Zijn kamer wordt in de wandelgangen ‘de apotheek’ genoemd, aldus Lea Bouwmeester (PvdA), specialist curatieve zorg en patiëntenrechten. “Soms heb ik het gevoel dat ik voornamelijk in de Tweede Kamer zit om onze fractievoorzitter te behoeden voor overdoses”.

Na Samsons recente hyperactieve optreden in DWDD heeft de VARA besloten hem niet meer uit te nodigen voor dat programma, noch voor het praatprogramma van Pauw. “Dit heeft niets meer te maken met verbale begaafdheid; de gedrogeerde politicus spuit 100% diarree” (Gerard Timmer, algemeen directeur VARA-BNN).

Van Samson is bekend dat hij gaat voor de ‘goedkope chemie’. Dit integendeel tot Alexander Pechtold, een gerenommeerd cocaïnegebruiker. In 2012 werd hij nog met zachte hand verwijderd van de TEFAF-vernissage omdat zijn frenetieke optreden als een risico voor de tentoongestelde kunst werd gezien. De ex-veilingmeester arriveerde volledig ‘stoned’ in Maastricht.

Pechtold’s collega Wassila Hachchi veroorzaakte vorige maand binnen en buiten de kamer ophef door haar plotselinge vertrek. Dat vertrek was echter lang niet zo onverwacht als Pechtold acteerde voor de TV-camera’s. Van Hachchi was al bij velen bekend dat ze op de kamer van Pechtold ‘heel wat grammetjes cocaïne meesnoof”. Haar Marokkaanse achternaam Hachchi werd vanwege al dat snuiven in informele notities vaak verbasterd tot Hatsjie! Het cocaïne snuiven, afgewisseld met hevige niesbuien, in de kamer van Pechtold, voor haar Alexie,  was tot in de kamergangen te horen. Vermoedens bestaan dat ze niet door een Mechelse herder gebeten is, maar dat er sprake is van een verwaarloosde injectienaaldbesmetting aan haar linkerarm. Het bordje ‘Pechtold en Hatsjie, wij spuiten en snuiven’ werd vorig jaar zomer meteen na ontdekking van Pechtolds kamerdeur verwijderd. De dader ligt op het kerkhof.

Boze tongen beweren dat Hachchi’s vertrek naar de Hillary Clinton verkiezingscampagne slechts een afleidingsmanoeuvre was. Na een paar dagen Des Moines, Iowa, zou ze doorgereisd zijn naar de Jellinek-ontwenningskliniek op Curaçao. De kliniek weigert mededeling te doen over de eventuele opname van Hachchi. Ze heeft zich inmiddels bij kamervoorzitter Khadija Arib ziek gemeld opdat ze verzekerd blijft van haar inkomen als kamerlid.

Anouchka van Miltenburg, ‘moeder-sherry’ voor ingewijden, en Khadija Arib, vanwege haar geloof alcoholvrij, verklaren beiden een vinger aan de pols te houden en de ontwikkelingen nauwlettend te volgen.

Khadija Arib: “Het gebruik van prestatiebevorderende medicatie valt wat mij betreft in het privé domein van de kamerleden. Ik zal me pas geroepen voelen in te grijpen wanneer er gevaar dreigt voor de kwaliteit van de democratische processen”. Off the record klaagt Arib dat ze, als moslima, grote moeite heeft met het goddeloze gedrag van veel kamerleden.

Van Miltenburg: “De indruk bestaat dat het gebruik van stimulantia in de Tweede Kamer een hype is geworden sinds de Netflixserie Breaking Bad”.

“Het is allemaal de afgelopen jaren erg ingewikkeld geworden. Waar is die goede oude tijd waarin we nog samen met notoir liefhebber Hans van Mierlo het glas hieven!”

Mr. S.A. (Simon Aarnout) Tire; homo universalis; hofnar en dorpsgek (spreekt nooit de waarheid)

Plaats een reactie