Drukte in Boycot Israel paardenstal – Dries van Agt schaart zich bij Simon Falafel Vrouwe

Simon Vrouwe boycott smakelijk falafel etend Israël in een Israëlische tent

Om te voorkomen dat ik allerlei idiote verwijten naar mijn hoofd krijg, zal ik maar meteen duidelijk maken dat ik tegen iedere vorm van fundamentalisme ben, of dat nu Islamitisch, Joods, Gristelijk of anti-Israël fundamentalisme is.

Ik sta pal achter Israël, maar niet kritiekloos. Dat door de staat Israël getolereerd en zelfs gefaciliteerd gedoe van Joodse fundamentalisten op de Westoever en de voortdurende uitbreiding van nederzettingen is, hoe begrijpelijk ook, mij een gruwel. Niet dat ik er van overtuigd ben dat verzoening met de Arabische buren van Israël ook maar een stap dichterbij komt wanneer alle nederzettingen worden ontmanteld. Deze buren maakten ook voor de zesdaagse oorlog in 1967 en voordat de eerste nederzetting werd gebouwd op de Westoever al meer dan duidelijk dat de democratie Israël niet getolereerd wordt.

Ik sta achter Israël omdat het de enige diverse democratie in het Midden-Oosten is met volledige vrijheid van godsdienst. Bovendien is het het enige land in het gortdroge woestijngebied dat door noeste arbeid en gezond verstand zijn grond tot vruchtbaar akkerbouwgebied heeft omgetoverd. Niet alleen dat: de Israëlische universiteiten staan mondiaal in hoog aanzien. De medische wetenschap en zorg behoort tot de beste van de wereld en er is vrijwel volledige gelijkheid tussen man en vrouw. Reden genoeg voor de buurtjes strontjaloers naar dat succesvolle land te kijken.

Fundamentalisme en ratio gaan moeilijk samen. Dat blijkt ook uit de absurde ‘boycot Israël’ beweging die zelfgenoegzaam en ongenuanceerd – een pleonasme – wekelijks demonstreert in Amsterdam. Ik vraag me dan altijd af waar blijft de ‘boycot Rusland’ beweging nadat Rusland de Krim bezette; waar is de ‘boycot Marokko’ beweging omdat dat land al tientallen jaren de Westelijke Sahara bezet, waar is de ‘boycot Saoedi-Arabië’ beweging omdat dat land al jaren burgers in Jemen bombardeert, wanneer komt er een ‘boycot Iran’ beweging omdat dat land lijfstraffen oplegt en uitvoert en stelselmatig vrouwen onderdrukt, wie boycot de Philippijnen waar de president massale moordcampagnes uitvoert, waarom wel op vakantie naar en niet boycotten van Turkije ondanks het verderfelijke Erdogan bewind; wie gaat China boycotten vanwege de imperialistische politiek richting Nepal?

Nee, Israël, een toonbeeld van fatsoen, democratie en respect voor mensenrechten vergeleken met alle bovengenoemde landen moet geboycot worden en de Palestijnen dienen liefdevol in de armen te worden gesloten. Mijn wil die Palestijnen in de armen te sluiten verdween al in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw toen die Palestijnen onder aanvoering van monsterlijk gruwelijke Yasser Arafat het ene vliegtuig na het andere kaapten en vele dodelijke burgerslachtoffers maakten, meestal burgers van landen die geen bal met het conflict in het Midden-Oosten van doen hadden. Mijn wil die Palestijnen in de armen te sluiten verdween bij de aanval op Israëlische sporters tijdens de Olympische Spelen in München. Jarenlang hielden de Palestijnen in zelfbeklag de handjes op om geld te vangen uit westerse landen, inclusief Nederland, maar toen hun voorman Arafat overleed bleek de griezel meer dan dertig miljoen dollars te hebben gestald op privérekeningen in Zwitserland. Zijn weduwe woont nog steeds heel wat gerieflijker dan menig Palestijn in een kostbaar appartement in Parijs. Niet in Gaza, niet op de Westoever, nee, op de left bank van de Seine.

Maar, Israëlische producten moeten volgens westerse eendimensionale (niet)denkers geboycot worden. Een van die boycotters is antisemiet Simon Vrouwe, ‘Independent Arts and Crafts Professional’ met een Rietveld Academie opleiding (volgens zijn LinkedIn profiel).

Simon en zijn maatjes hanteren een creatieve vocabulaire als het gaat over Israël en Israëlische producten: ze hebben het over zionazi’s (dixit Hessam Habib), zioratten (dixit Robert-Willem van Norren) en een Amsterdamse broodjeszaak is een zionistentent. De jongens zullen op de MAVO ongetwijfeld hoge cijfers behaald hebben bij het schrijven van opstellen.

Wat doet die antisemiet en Israël boycotter Simon Vrouwe nadat hij demonstrerend heeft lopen blauwbekken in de kou en vergaat van de honger? Hij spoedt zich dan op het Damrak naar een Maoz zaak om zich tegoed te doen aan een portie Falafel. Waar? Ja, Maoz, een Israëlische keten van fastfoodzaken. Daar sta je dan als fanatiek voorstander van een boycot van Israëlische producten een Israëlisch portie kikkererwtenballetjes naar binnen te werken.

Verbaal begaafde Hessam Habib – what’s in a name – maakte Simon Vrouwe erop attent dat hij helaas betrapt is bij zijn vraatzucht.

Simon krijgt troost, want volgens zijn debiele mede-actievoerders is Falafel oorspronkelijk een Palestijns product en is ook dat door die zionazi’s gestolen. Het spul hangt van de leugens en propaganda aan elkaar. Ik kan ze in hun cerebrale armoede niet helpen, maar wel tegenspreken: Falafel (Arabisch: فلافل) is een Midden-Oosters gerecht bestaande uit gefrituurde balletjes van gestampte kikkererwten en/of tuinbonen. Het gerecht is bedacht door Kopten in Egypte om in de vastentijd als vleesvervanger te dienen.

Arme Simon – is dat niet een joods-testamentische naam? – heeft aan zijn vriendjes en vriendinnetjes heel wat uit te leggen. Het is duidelijk: de principes van Simon Vrouwe worden bepaald door de prijs van Israëlische producten. Hij geeft maar een kleine vijf euro uit aan dat verderfelijke spul en dan mag het. Simons principes zijn dus rekbaar want monetair bepaald.

Ik hoop dat zijn kliekje vrienden hem, net als ik, zo snel mogelijk archiveert onder de P van Paardelul. Dan kan hij aanschurken tegen nog zo’n paardelul: Dries van Agt. Deze dementerende bejaarde en dorpsgek van de Heilig Land Stichting heeft nu laten weten niet CDA te gaan stemmen omdat het CDA niet zoals Vrouwe en zijn maatjes bereid is Israël de grond in te stampen.

Het kan nog eens heel druk gaan worden in de paardenstal.

Plaats een reactie