Duitsland: Hitler is dood maar zijn geest leeft voort

How Karl Lagerfeld Cleansed Chanel of its anti-Semitic, Nazi past

Dezer dagen wordt op de Nederlandse TV een reeks van vier documentaires vertoond over Adolf Hitler. Tijdgenoten van hem komen aan het woord opdat uiteindelijk een beeld ontstaat van de persoon Hitler. Ik zag de vier afleveringen en kan slechts de conclusie trekken: niets nieuws onder de zon.

De man komt uit die documentaires zoals we hem allang kennen uit allerlei artikelen en honderden boeken die over hem geschreven zijn (niet dat ik al die boeken las; er is nu eenmaal een grens aan wat een mens aan lectuur kan verwerken).

Hitler en de kliek rondom hem was verantwoordelijk voor een van de gruwelijkste episodes uit de Europese en wereldgeschiedenis. Niet alleen Hitler en zijn kliek; laten we de rol van de Duitse massa niet vergeten die hem aan de macht bracht. De massa van hoog tot laag, zelfs juristen, wetenschappers, leraren, artsen, hoge legerleiding.

Je zou verwachten dat een land dat verantwoordelijk is voor de massavernietiging van homo’s, roma, lichamelijk en geestelijk gehandicapten en Joden, na de oorlog in schaamte het hoofd zou buigen en alles, maar dan ook alles zou proberen aangedaan leed te compenseren.

Nee, wat deed Duitsland na de oorlog: vrij onderdak bieden aan oorlogsmisdadigers uit vele landen en over de hele wereld gevluchte SS-ers in de watten leggen met levenslange pensioenen. Waarom? Omdat een naziwet vreemdelingen die in Duitse krijgsdienst traden automatisch de Duitse nationaliteit gaf en Duitsland levert geen ‘eigen’ burgers uit.

Joseph Mengele wist zelfs meerdere keren vanuit zijn Zuid-Amerikaanse onderkomen naar Duitsland te reizen om familieleden te bezoeken. Een van de grootste schandes van de na-oorlogse 20ste eeuw: de sadistische arts die in concentratiekampen smerige testen deed op de gevangenen, werd nooit gearresteerd en leefde beschermd tot aan zijn late dood veilig in Zuid-Amerika.

Ruim zeventig jaar na het einde van de oorlog ontvangen duizenden inmiddels bejaarde SS-ers over de hele wereld hun Duitse pensioenen. Dezelfde SS-ers die in Duitsland en in door Duitsland bezette landen verantwoordelijk waren voor terreur, martelingen en moorden.

En alsof dit nog niet genoeg is, importeert het land dat verantwoordelijk is voor de moord op zes miljoen Joden al decennialang vrijwel onbelemmerd, want ‘wir schaffen das’, honderdduizenden migranten die aanhanger zijn van een antisemitische cultuur.

Hitler mag dan zelfmoord gepleegd hebben, maar zijn erfenis is nog lang niet uitgewist.

Lagerfeld raakte een open zenuw met zijn opmerking over de import van antisemitisme.

Zum kotzen dat Duitse onvermogen echt een streep te zetten onder de nazi-episode!

Plaats een reactie