EMMA Safety Footwear kent zijn eigen schoenen niet

Emma Footwear; tong van veiligheidsschoen schuift helemaal opzij, maar bij Emma snappen ze er niets van…

 

We maakten het volgens mij allemaal als kind (en volwassene), hier spreek ik de ouderen onder ons toe, wel eens mee dat de tong in onze stoerleren Robinson schoenen op hinderlijke manier onder de veterafsluiting naar opzij wegschoof. Dat voelde niet prettig. Gelukkig vonden de schoenfabrikanten een oplossing voor dit probleem: via een opvouwbaar hulpstukje werd de tong vastgezet aan de zijkanten van de veteropening. Hierdoor was er genoeg ruime om de schoenen aan te trekken en bleef de tong op zijn plaats. Fluitje van een cent zou je denken, maar niet voor DE Nederlandse fabrikant van werk- en veiligheidsschoenen EMMA.

Oorspronkelijk was EMMA de huisfabrikant voor de werknemers van de EMMA Staatsmijnen in Limburg.

Een paar jaar geleden las ik in een van mijn lijfbladen een lovend artikel over EMMA schoenen, dus toog ik naar De Werkman aan de Prinsenstraat in Den Haag om een paar te kopen. Een aankoop waar ik ruim twee-en-half jaar lang geen spijt van had. Dag in dag uit droeg ik die geweldige schoenen bij mijn vijf maal daagse wandelingen met de hond door bos en duin.

Ruim een maand geleden vond ik het tijd nieuwe schoenen te kopen en koos natuurlijk weer voor EMMA, deze keer voor een schoen met klitterbandsluiting. Handig voor de artrose klauwtjes die bij het strikken van veters pijnlijk zijn.

Vanaf de eerste wandeling bleken helaas de tongen van beide schoenen naar de zijkant weg te schuiven. Dat voelt niet lekker. Dus, een mailtje naar EMMA om het probleem te melden. Ik kreeg binnen een dag een reactie dat mijn bevindingen doorgegeven werden aan de betreffende functionaris. Ik antwoordde meteen met ‘dank voor de snelle reactie’ en liet weten dat het mij echt niet ging om ‘geld terug’ of zo, maar dat ik slechts het probleem wilde melden. Ik was in die mail lovend over mijn ervaringen met EMMA.

Daarna trad stilte in en besloot ik foto’s te sturen.

Helaas bleef ook de toezending van de foto’s zonder enig bericht van EMMA, dus er maar weer een mailtje aan gewijd met de vraag waarom verdere reactie uitbleef. De vriendelijke dame die mijn mails steeds beantwoordde liet weten zelf ook nog niets gehoord te hebben, maar de betreffende afdeling – alsof EMMA een multinational is met duizenden werknemers en honderden mails per dag – alsnog om reactie te vragen. Ze hoopte op reactie binnen een week, alsof dit niet het digitale tijdperk is. Mocht ik na een week niets gehoord hebben, moest ik nog maar eens mailen.

Wel, die reactie kwam binnen een week: of ik de schoenen op wilde sturen zodat ze het probleem konden bestuderen, bekijken.

Ja, hallo! Kent EMMA zijn eigen schoenen niet en is het echt zo dat er een foutje zou zitten net in dat ene paar dat ik kocht en bij niemand anders, en zijn de foto’s die ik stuurde onvoldoende duidelijk (beoordeelt u zelf maar hierboven)?

Nu was het tijd voor mij een wat minder tolerante toon aan te slaan en te laten weten dat ik dit echt baarlijke nonsens en vertragingstactiek vind. Ik kondigde aan een review te gaan schrijven op Google. Nou, dat zette de ‘betreffende afdeling ineens aan tot onmiddellijke actie. Niks twaalf dagen plus eventueel nog een week wachten, niks opsturen schoenen om het probleem te bekijken, maar meteen het aanbod mij mijn geld terug te geven ondanks dat de 14 dagen bedenktijd bij een WEB aankoop reeds verstreken was.

Mijn geld terug? Dat wilde noch vroeg ik. Ik wilde slechts één ding: EMMA het probleem melden en ik verwachtte niets anders dan dat men het fatsoen zou hebben mij te laten weten hoe dat probleem bij toekomstige schoenen aan te pakken. Ik schreef dat niet, maar had toekomstige toezending van een geoptimaliseerd model natuurlijk op prijs gesteld.

Dat geld, we praten over minder dan honderd euro, mag EMMA wat mij betreft aan een goed doel besteden. Ik zal in ieder geval na deze behandeling nooit meer EMMA schoenen kopen, niet dat model met klitterband LUDO S1P, of welk ander model met een fantasienaam dan ook.

Plaats een reactie