En Frits Wester, hij jokte voort

Iedere keer wanneer ik drankorgel Frits Wester op de tullefisie zie moet ik denken aan zijn oplichterij bij de Nationale Nieuwsquiz in 2004. Meneer had de vragen/antwoorden vooraf gezien en won dat jaar met vlag en wimpel.

Om bij deze beeldspraak te blijven: al snel bleek het een vlag op een modderschuit te zijn, want de overwinning was gepikt. Hoe ik daarbij kom? Omdat ik oud genoeg ben mij dat nog heel goed te herinneren en omdat het digitale geheugen van het internet geduldig is. Google maar eens ‘Frits Wester Nationale Nieuwsquiz‘ om uitgebreid geïnformeerd te worden over meneer RTL en zijn faux pas. De beste man was ooit voorlichter bij het CDA, solliciteerde schaamteloos naar een functie in de regering – daar ga je dan als onafhankelijke journalist – en dook toen in de poel van de commerciële nieuwsgaring.

Een mannetje met een beperkte ethiek die keer op keer het embargo rond de troonrede wist te omzeilen.

Heeft hij iets geleerd van zijn Nationale Nieuwsquiz buiteling? Niets. Helemaal niets, want toen ik gisteren een tweet maakte over zijn Nationale Nieuwsquiz valsspelen kreeg ik de reactie dat ik zou geloven in een verhaal dat niet waar is:

Die Frits toch….spartelen tegen de waarheid, dat moet hij als ‘kritische journalist’ toch weten, is een bij voorbaat verloren gevecht.

Plaats een reactie