En het lek is: Peer van Rey

Peer van Rey (de broer van) blijkt gelekt te hebben uit de vertrouwenscommissie die adviseert bij de zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur van de Vereniging Blijf Van Mijn Lijf Huizen (VBVMLH), afdeling Limburg.

Van Rey, woonachtig in Cadier en Keer, verdiende zijn kapitaal met de verkoop van patat-stoofvlees op de markten in Maastricht, Vaals en Roermond. Volgens Quote 500 behoort Van Rey tot de rijkste Limburgers en staat op plaats zes van het Limburgse overzicht rijke mensen, vlak onder André Rieu (4) en Gaston Oerbachs (5) de kapper die al meer dan 20 jaar de haarimplantaten van Rieu verzorgt.

Peer van Rey verkocht zijn patat-met-stoofvlees handel nadat de Keuringsdienst van Waren hem een forse boete oplegde wegens gebruik van illegaal, niet geregistreerd, paarden-, ganzen- en zwanenvlees.

Voor de gemeente Maastricht was wat Van Rey betreft de maat vol toen een van zijn medewerkers werd betrapt bij het vernielen van een dassenburcht op de Sint Pietersberg. De medewerker, Sjeng C., verklaarde bij de politie gehandeld te hebben in opdracht van Van Rey. Deze zou op bestelling stoofvlees van das leveren aan gefortuneerde klanten. Van Rey heeft deze beschuldiging in alle toonaarden ontkend. Het Openbaar Ministerie zag onvoldoende aanknopingspunten om tegen Van Rey een zaak aan te spannen.

Na het vertrek van algemeen directeur Brous van Veldeke, hij start per 1 maart als lekendirecteur bij De Zusters van Liefde in Tilburg, is er bij de VBVMLH dringend behoefte aan een opvolger. Van Veldeke was slechts anderhalf jaar algemeen directeur en werd vanaf het begin sterk bekritiseerd vanwege zijn opvliegende karakter en autoritair, bijna dictatoriaal optreden. Als gevolg van de angstcultuur die hij creëerde steeg het ziekteverzuim naar ongekende hoogte. Bovendien ontstonden er allerlei interne conflicten die ten koste gingen van het psychisch welzijn van de toch al kwetsbare vrouwen die vanuit noodsituaties onderdak vonden in een van de VBVMLH panden.

Het bestuur van de VBVMLH wil geen tweede keer in de fout gaan door de overhaaste aanstelling van een algemeen directeur. Brous van Veldeke was in 2013 de enige kandidaat en werd, hoewel door enkele bestuursleden te licht bevonden, aangesteld zonder dat zijn vaardigheden via een assessment getoetst werden.

Om herhaling van een dergelijk fiasco te voorkomen werd een vertrouwenscommissie aangesteld die in alle rust en vooral in alle vertrouwelijkheid op zoek zou gaan naar geschikte kandidaten. Naast Peer van Rey (voorzitter van de commissie) zaten Noël Liebens (loco burgemeester Sittard), Carolien Bruels (gemeentesecretaris Heerlen), Atzo Nicolaas (directeur DSM), Annemarie Pen-ter Straken (burgemeester Maastricht), Anton Cremers (beschermer cultureel erfgoed), Coen Schouten (restauranthouder en meesterkok), Frederik Verhooghen (dirigent Mestreechter Staar), Tom Hermans (directeur schoenenfabriek Emma), vleeshandelaar Wiesje Kusters, Sjoerd Tergrachten (campinghouder Epen), Dikke Kusters (directeur-eigenaar vakantiehuisjes Kusters in Gulpen), Sjeng Roëllig (antiquair Maastricht),  Vincent van Eyckman (kunsthandelaar), Heleen Cauberg en Monique Cremers (kunstenaars), Cornelis Knips (boek- en papierrestaurator Munstergeleen), Josef Lonssen (uitgeverij Huis Clos) en Burgemeester Jos Somber van Kerkrade in de vertrouwenscommissie.

De loslippigheid van Peer van Rey heeft de zoektocht naar een geschikte opvolger van Brous van Veldeke om zeep geholpen. Van Rey, berucht om zijn rijden onder invloed van grote hoeveelheden Els, sprak te openhartig met under-cover journalist, Stefan Giebels van de Media Groep Limburg over kandidaten voor de functie van algemeen directeur van de VBVMLH.

Niet alleen de VBVMLH en de leden van de vertrouwenscommissie, maar vooral ook de kandidaten voor de functie, Camiel Eurlings (42-jarige zoon van de Valkenburgse burgemeester) en Michael Heemels (woordvoerder Geert Wilders) zijn geschaad door de domme actie van Van Rey. Beide heren zijn nu aangeschoten wild (een bekende materie voor Van Rey).

Stefan Giebels ontdekte dat Van Rey zowel met Camiel Eurlings als met Michael Heemels, een groot fan van Van Rey’s patat-met-stoofvlees en waarschijnlijk behorend tot de kleine elite das-eters, al jaren vertrouwelijke contacten heeft. Beide heren zijn lid van de vinologenclub Midden en Zuid Limburg: Amor ad Bibere.

Recente ontwikkelingen rondom Van Rey’s drinkebroer Heemels, hij zou de kas van de Limburgse Partij Voor de Vrijheid stelselmatig leeggeroofd hebben, minimaliseerden al zijn kans op de positie van algemeen directeur van de VBVMLH, afdeling Limburg.

Vreemd genoeg werkt de vermeende aangifte wegens mishandeling tegen Camiel Eurlings door zijn ex-vriendin Tessa Rolink in het voordeel van de ex-politicus en ex-CEO van de KLM.

Tessa Rolink schijnt in het verleden, nadat ze door een vorige minnaar gedumpt werd, niet geschroomd te hebben die minnaar langdurig dwars te zitten en valselijk te beschuldigen. Eurlings, tijdelijk ingetrokken in zijn ouderlijk huis in Valkenburg, lijkt eerder slachtoffer dan dader te zijn. Zijn vriend Albert Verlinde laakt het gedrag van de ‘roddelnichten’ (over projectie gesproken!) van het blad Quote.

In dat blad werd enkele dagen geleden voor het eerst melding gemaakt over de aangifte wegens ernstige mishandeling tegen Eurlings door relatiehopper Tessa Rolink. Het fotomodel zou tijdens een feestje Eurlings de suggestieve vraag voorgelegd hebben of hij van vrouwen of mannen hield. Albert Verlinde weet het antwoord, denk ik dan.

Eurlings zou zich door die vraag zo geschoffeerd hebben gevoeld, dat hij zich niet meer in de hand had en Rolink een gebroken elleboog sloeg. Had Camiel maar destijds die daadkracht in positieve zin gebruikt toen hij directeur was bij de KLM. Daar gaf hij geen blijk van enige doortastendheid.

In een tijd waarin openlijk melding gemaakt wordt van Eurlings onduidelijke seksuele identiteit, zijn vrienden als nicht Albert Verlinde, ex-echtgenoot van de ex-burgemeester van Maastricht Onno Hoes, eerder in zijn nadeel dan in zijn voordeel.

Chaos alom in het wereldje. Ik kijk nu al uit naar de door Verlinde te produceren musical Opstanding en ondergang van Peer van Rey. Camiel Eurlings, vanaf nu zeer waarschijnlijk langdurig werkloos, kan misschien gecast worden voor de rol van Onno Hoes.

De vader van Camiel Eurlings, burgemeester van Valkenburg, is gevraagd om een reactie. Via zijn woordvoerder laat hij weten geen commentaar te hebben. Uit zijn directe omgeving is vernomen dat hij het ‘zo langzamerhand tijd vindt’ bevrijd te worden van alle roddel en achterklap rondom zijn zoon. ‘Als ergens het gezegde: kleine kinderen, kleine zorgen, grote kinderen, grote zorgen op gaat, dan is het wel bij mijn Camiel’.

Plaats een reactie