Ex-schaatser Erben Wennemars vliegt keihard uit de bocht

21 maart dit jaar kon ik Erben Wennemars wel omhelzen om zijn kritische opstelling in DWDD tegen die nare inbreker Okkie Durham. Waarom kreeg die engerd, inbreker in het Van Goghmuseum, een podium geboden in de Van Nieuwkerk one-man-show? Gelukkige redde Wennemars het interview door zich, in tegenstelling tot Van Nieuwkerk, kritisch op te stellen tegen Durham.

Dat smaakte naar meer moet Wennemars gedacht hebben, want de zanger Waylon werd bijna even kritisch door hem aan de tand gevoeld vanwege zijn voornemen komend jaar deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival. “Beetje aanmatigend van die Wennemars”, dacht ik toen.

Wennemars begeeft zich blijkbaar ook na zijn schaatsloopbaan nog steeds graag op glad ijs (met excuus voor deze wat gemakkelijke beeldspraak). Gisterenavond vloog onze Dalfsense stotteraar keihard uit de bocht door zijn walgelijke optreden in DWDD waar hij het gehele interview met Frans Bauer ontsierde met een neerbuigende grijns.

Frans Bauer is verkozen tot toonbeeld van ‘gewone Nederlander’. Een bizarre verkiezing waar Bauer mee in zijn nopjes is. Bauer schitterde in zijn rol. Daar viel niets negatiefs over op te merken en er was zeker niets over te lachen.

Wennemars deed een onvervalst elitair Paul-Wittemannetje in zijn misplaatste superioriteit. Witteman viel een paar jaar geleden door de mand toen hij ‘grapte’ dat meer dan de helft van Bauers publiek zich voortbeweegt in een rolstoel. Wennemars die eerst gal spuwde over een Canadese schaatser die zich respectloos gedroeg over Sven Kramer, verdween even later koppie onder in een wak.

Mag Wennemars niet een foutje maken? Ja, dat mag, maar dit was geen foutje. Dit was over het paard getilde Wennemars ten voeten uit.

Hij zal een verkiezing tot irritantste man van Nederland zonder serieuze concurrentie met grote voorsprong winnen. Zijn tarief op https://www.sportsspeakers.nl/ mag wat mij betreft zakken naar maximaal tien euro per uur. Niet meer huren die spreker, is mijn advies.

Er is weer een zak gevuld voor de vuilophaaldienst van Dalfsen.

Plaats een reactie