Geile Paul de Leeuw

Gisterenavond was Paul de Leeuw tafelheer (?) bij DWDD. De ‘side-kick’, zou anglofiel Bill Pijbes zeggen, van Van Nieuwkerk krijgt aan het begin van het programma altijd een minuut of drie om iets van belang in te brengen, en ja hoor binnen de kortste keren bereed meneer De Leeuw, de pisnicht De Leeuw die zich onlangs zo boos maakte over het taalgebruik van Youp, weer zijn oververhitte geslachtsdeel bij de beoordeling van een schaatsende medaillewinnaar op de winterspelen in Zuid-Korea – “Wat een mooie man” – en bij zijn hitsige aanbeveling van Peter Waterderdrinkers Tsjaikovskistraat 40. Drie minuten aan het woord en tot twee keer toe het hebben over ‘heerlijke mannen’. Typisch De Leeuw.

Wat is die Kjeld Nuis een “MOOIE man!” Blèrde fijngevoelige De Leeuw. Hij laat werkelijk geen kans voorbij gaan om de TV-gluurders zijn seksuele geaardheid in te wrijven. Meteen flitst dan door mijn hoofd: “Wat als een of andere hetero commentator zo opgewonden uit zijn bol zou gaan over een van de vrouwelijke schaatsers?” Het antwoord op die vraag zat ook bij DWDD aan tafel: Mart Smeets. Die liet zich ooit in een Vrij Nederland interview te hetero-geil uit over de benen van tennisster Steffi Graf. Die benen waren mij nooit als uitzonderlijk opgevallen. Mijn aandacht werd bij Graf altijd van haar benen afgeleid door een monumentale neus en een chagrijnig ontevreden gelaatsuitdrukking. Smeets zag wat anders en had ‘hem’ maar wat graag eens tussen die benen geschoven. Bijna einde carrière voor Smeets. Zijn baas Bob Spaak (?) schorste hem onmiddellijk voor meerdere weken als TV sportcommentator.

Maar homo’s als lichtgeraakte Paul de Leeuw, Gerard Jolink en Gordon mogen de ene seksistische opmerking na de andere plaatsen en Paul de Leeuw kwam zelfs ongestraft weg met een fysiek gewelddadige aanranding van de vegan streaker, voor iedereen te zien op TV. En wat moest het aanwezige publiek zich om die gekke De Leeuw kapot lachen.

Hoewel De Leeuw het boek van Waterdrinker nog niet helemaal gelezen heeft, werd het door hem aanbevolen als een van de allerbeste boeken. “Wat ben ik een fan van Waterdrinker” kirde obese De Leeuw. Dat mag Paul de Leeuw zijn. Ieder zijn smaak. Blijkbaar houdt hij van quasi-literaire, opgeblazen beeldspraak die de fantasie eerder doodslaat dan prikkelt. Ik gun De Leeuw zijn recensie van een boek dat hij nog niet gelezen heeft, maar of die recensie zuiver is en ook werkelijk over het boek gaat? Want “Wat heeft die Waterdrinker een leuke kop, echt een enig leuke man om te zien”. Recensie niveau De Leeuw, en Waterdrinker, dankbaar als een kleine middenstander, tsjilpte binnen de kortste keren zijn blijdschap over De Leeuw op Twitter: “die lieve @pauldeleeuw1962”.

Van Nieuwkerk: “Ik ben ook in dat boek begonnen”. Verder niets. Hij is erin begonnen. Het ontbreken van enig aanvullend commentaar spreekt boekdelen.

Natuurlijk had Youp in een van zijn betere columns helemaal gelijk toen hij schreef: “Vorige week kreeg ik over deze zaak (Youp gebruikte het woord pisnicht in een eerdere column) een openbare reprimande van Paul de Leeuw in het AD. Paul vond dat ik op mijn woorden moest letten. Voor mij was dit de gotspe van de eeuw. Paul de Leeuw die mij sommeert niet zulke rare taal uit te slaan. Toen ik hem hierover aan de telefoon had heb ik tot drie keer toe gevraagd of het dezelfde Paul de Leeuw was die ik dertig jaar lang op tv alles heb zien roepen. Ja, maar sinds hij kinderen had was hij tot inkeer gekomen. Nou, mijn kinderen zijn het huis uit.”

Overigens tamelijk laf dat relbeluste DWDD en Matthijs van Nieuwkerk geen woord besteedden aan deze grachtengordelbotsing tussen twee BNNVARA coryfeeën.

Plaats een reactie