Gekkie met hete aardappel in bekkie

Femke Halsema maakt het mij wel heel gemakkelijk. Ik hoef haar helemaal niet te archiveren onder Gekkies, want ze loopt geheel vrijwillig dat archief in.

Nadat een idioot – gekkies en idioten onder ons – in Christchurch 50 moslims het ondermaanse uit schoot, rechtte Femke de rug en sprak vol onvolwassen emotie de betekenisloze woorden dat ‘onze vrijheid’ door deze daad bedreigd wordt. Leest u het goed? Ja, u leest het goed. Er is één gek aan het andere einde van de wereld en dan wordt ‘onze vrijheid’ bedreigd volgens de Amsterdamse burgermoeder. Hoe bedenkt ze het: ‘Onze Vrijheid’.

Laat ik dat gevoel nu helemaal niet hebben dat mijn vrijheid bedreigd wordt door een moordpartij 20.000 kilometer van ons vlakke landje achter de zee vandaan?

Femke siddert wel, maar de voorvrouw van het Groen Linkse verzet staat parmantig klaar om onze vrijheid te verdedigen. Bij die gedachte neemt mijn gevoel van veiligheid eerder af dan toe.

Jammer dat ik haar nooit hoorde over de bedreiging van onze vrijheid toen keer op keer Koptische Christenen door Moslimbroeders in hun Egyptische kerken werden vermoord. Toen was er met onze vrijheid niksaandehanda volgens dame Halsema.

Misschien is met onze vrijheid ook helemaal niets aan de hand nu in Sri Lanka moslims bijna 300 kerkgangers en hotelgasten naar het hiernamaals zonden.

Joseph Luns draait zich in zijn graf om bij dit schoolvoorbeeld van selectieve verontwaardiging.

Je zou toch maar in een stad wonen waar zo’n lichtgewicht de burgemeestersketting om de uitgezakte borst draagt.

Plaats een reactie