Glasharde leugens NOS

Het is niet de eerste keer dat ik me afvraag wat voor talentloos studentje van de journalistenschool de teksten schrijft voor de NOS site. Ik hoop in ieder geval dat het gebrek aan talent is, want ik moet er niet aan denken – ook al vrees ik dit steeds meer – dat hier opzet in het spel is. Opzet bij het verspreiden van nepnieuws is voor zover ik weet binnen de serieuze (oxymoron?) journalistiek een doodzonde.

Hoe het ook zij: de NOS doet het weer. Deze keer met de clickbait-achtige kop: “Trump ontkent glashard dat hij Meghan ‘nasty’ heeft genoemd“.

Voor de domme lezers van het NOS-nieuws biedt de leerling-redacteur op denigrerende wijze in zijn tekst enkele vertalingen aan voor het woord ‘nasty’ om aan te tonen hoe verschrikkelijk Trump Mekhan Markle beledigde in een radio-interview voor een Engelse zender.

Omdat ik de NOS al jaren niet meer vertrouw heb ik dat vermaledijde interview beluisterd en wat ontdek ik daar, dat Trump helemaal niet glashard liegt en Meghan helemaal niet voor ‘nasty‘ heeft uitgemaakt.

Wat gebeurde: de interviewer confronteert Trump met een uitlating van Meghan dat wanneer Trump president zou worden van de VS ze naar Canada zou emigreren. Trump reageert met de opmerking dat er ook heel veel mensen naar ons (de USA) emigreren en dat hij niet wist dat “Meghan nasty was“.

Maakt hij Meghan Markle hier als persoon, zoals de NOS suggereert, uit voor nasty? Nee, dat doet hij niet. Hij refereert hier naar die opmerking van Meghan Markle. Een goed en onbevooroordeeld verstaander begrijpt natuurlijk dat hij die opmerking van mevrouw Markle – nu de echtgenote van een Engelse prins – nasty vond.

“Wat vindt U ervan dat MM zei dat ze zou emigreren naar Canada als u president werd?”

“Ik wist niet dat ze gemeen, vals, onbeschoft was.” (cursief de vertalingen door de NOS)

Het is maar net welke vertaling je prefereert, want nasty betekent ook hatelijk, akelig, lastig, kwaadaardig, beroerd volgens Google Translate.

Pure stemmingmakerij door de NOS, van de meest ‘nasty’ soort.

Die opmerking van Meghan Markle, hoe gelegitimeerd ook, was natuurlijk harstikke nasty, vooral uit de mond van een derderangsactrice die later huwde binnen de Engelse koninklijke familie; een niet democratisch gekozen, feodale, middeleeuwse elite die het bestaansrecht en de boven het gemene volk verheven positie enkel ontleent aan de wieg waarin men geboren werd.

En zo’n meissie, afkomstig uit het land dat ooit een onafhankelijksoorlog tegen Engeland voerde, zegt dat ze gaat emigereren uit haar geboorteland wanneer via democratische processen een president gekozen wordt die niet haar keuze zou zijn.

Wat een gemeen, vals, onbeschoft, hatelijk, akelig, lastig, kwaadaardig, beroerd standpunt van dit snotneusje dat blijkbaar geen boodschap heeft aan de keuze die een meerderheid van haar landgenoten maakte voor een nieuwe president.

Het meisje met haar grote mond zou dezer dagen DE kans hebben Trump in de ogen te kijken en aan te spreken, maar nee, ze ontvlucht op laffe wijze zo’n uitgelezen kans met de smoes dat ze ‘maternity leave’ heeft.

Of is het niet alleen laf, maar ook nasty demonstratief?

Degenen die niet weten wat ‘maternity leave’ is, verwijs ik naar het vertaaltalent van de NOS.

Een 100% nasty typje die Meghan Markle en wat nasty dat de NOS en vele andere media deze begrijpelijke en alleszins redelijke reactie van Trump opzettelijk verkeerd interpreteren.

We worden gemanipuleerd door de NOS.

Nee, ik ben niet paranoide; we worden aantoonbaar gemanipuleerd en betalen daar nog voor ook.

Zal Meghan het langer bij de Engelse royals uit gaan houden dan Lady Di?

Ik ben benieuwd.

Plaats een reactie