Heeft Quincy Gario schnabbel bij Concurrentnews?

Countercurrentnews.com (via Enom Inc. op het WWW geregistreerd; Enom is waarschijnlijk afkomstig uit de USA) plaatste een tendentieus artikel om aan te tonen dat we in Europa en de USA alleen geïnteresseerd zijn in terrorisme slachtoffers uit onze eigen regio (het wat vreemde Engels is voor rekening van Concurrentnews):

Terrorists Kill 22 At Beach Resort, Nobody Cares Because It Wasn’t In U.S. or Europe – Here’s Why:

While America and Europe changes their social media profile pictures to show solidarity with victims of one European country, then another, victims of terrorism in non-European and American countries are receiving virtual no attention – let alone sympathy – when they receive even higher death tolls from ISIS. After the horrific attack on Brussels, it’s worth noting how the major attacks that have recently been carried out  ISIS, or ISIS-sympathizing groups, have been reported in the media – and subsequently how they have been received on social media:

ISIS is killing more Muslims and Africans than any other group. Yet for some reason, Western media is only highlighting when Europeans and Americans get killed.

Lees verder op: http://countercurrentnews.com/2016/03/terrorists-22-at-beach-resort-but-nobody-cares-because-it-wasnt-in-u-s-or-europe/

Laten ze van Countercurrentnews nu groot gelijk hebben in de feitelijkheid, maar niet in de interpretatie.

Ik zal proberen hun primitieve klacht op een simpele wijze uit te leggen.

Wanneer mijn vrouw of één van mijn (klein)kinderen vermoord wordt, erger nog: als meerderen vermoord worden, zal mijn wereld instorten. Een slag die ik waarschijnlijk nooit meer helemaal te boven kom. Er zal een wond op mijn ziel ontstaan die jaren nodig heeft om gedeeltelijk te helen. Helemaal genezen zal hij nooit.

Wanneer mijn buurman of buurvrouw vermoord wordt, dan zal dat in huize Cremers een schok veroorzaken en ons gevoel van veiligheid ondermijnen. Mocht die moord verderop in de straat plaatsvinden, dan zal de reactie minder sterk zijn, maar menig woord zal er aan gewijd worden en we zullen maar wat graag alles willen horen over de omstandigheden en de betrokkenen.

Wanneer die moord een paar straten verder gepleegd wordt, dan zal de aandacht misschien minder, maar niet veel minder zijn, tenzij we het slachtoffer en de dader kennen. Mochten we beiden of één van beiden kennen, dan zullen we het er waarschijnlijk nog lang over hebben.

Wanneer in een andere wijk iemand vermoord wordt en we kennen dader noch slachtoffer, dan is het nieuws dat lichte vrees geeft: ‘De ellende komt steeds dichterbij’.

Wanneer de moord in een andere stad, ander land, ander werelddeel plaats vindt, dan is het nieuws dat mij zeer waarschijnlijk ontgaat, al is het alleen al omdat het op pagina acht, rechtsonder gepresenteerd wordt in onze krant.

Het is weer anders wanneer het een al of niet gewaardeerde, beroemde persoonlijkheid betreft, zoals John Kennedy, Robert Kennedy, Martin Luther King. Geografisch ver weg, maar emotioneel dichtbij.

Het zal in Afrikaanse, Arabische, of Aziatische landen niet veel anders gaan.

De aanslagen in Parijs en Brussel kregen mogelijk in verre landen meer aandacht dan aanslagen in landen ver weg aandacht krijgen in Europa en de USA. Dat komt doordat ‘onze’ cultuur, met name cultuur uit de USA, de hele wereld overspoelt.

Toch lijkt het mij sterk dat de 35 Brusselse doden in Afrika, Azië en Arabische landen evenveel aandacht kregen als in Europa.

Maar Concurrentnews ziet het anders. De aanslagen in Brussel en Parijs krijgen veel meer aandacht dan die in Jemen en Tunesië omdat we in Europa en de USA alleen met onszelf bezig zijn en maling hebben aan slachtoffers in andere landen.

Hoeveel Jemenieten en Tunesiërs zullen wakker gelegen hebben van de aanslagen in Brussel? Ik weet het niet, maar ik verwacht niet dat er een stormloop is geweest van slapeloze Jemenieten op de Jemenitische apotheken.

Het zal toch niet zo zijn, dat de narcistische dorpsgek Quincy Gario naast zijn bijstandsuitkering heel stiekem een schnabbel heeft bij Concurrentnews om alsnog zijn gelijk te halen dat ‘white lives matter more than brown ones’ zoals hij walgelijk tweette na het neerschieten van MH17?

Plaats een reactie