Islamofobidiotie

Demonstraties tegen islamofobie zijn net zo absurd als demonstraties tegen arachnofobie. Neem de oorzaak weg in plaats van domme demonstraties tegen het gevolg.

Het aantal aanslagen op moskeeën neemt toe. Gevels worden beklad, varkenskoppen voor de deur gegooid, anonieme dreigbrieven gestuurd en er vond een aanslag plaats met een Molotov cocktail. De moslims in Europe voelen zich bedreigd door islamofobie. Op dat zelfmedelijden is veel af te dingen.

De islam heeft in de recente geschiedenis, sinds de fatwa door Khomeini waarmee hij schrijver Salman Rushdie ter dood veroordeelde, keer op keer met allerlei aanslagen zijn lelijkste kant laten zien. Een lelijke kant waar wereldwijd, maar vooral in het Midden Oosten ook de moslims zelf last van hebben.

Sinds de dood van profeet Mohammed in 632 van onze jaartelling vechten moslims elkaar de woestijntent uit over de erfopvolging van hun religieuze roerganger.

De islam lijkt gebaseerd op haat en vernietiging. Onderling, maar vooral ook vernietiging van iedereen die geen moslim is: de heidenen.

Zo lang die cultuur van uitmoorden een islamitisch onderonsje is, vind ik het allemaal prima. Ze zoeken het maar uit. Geen nacht zal ik wakker liggen van Sjiieten en Soennieten die elkaar naar het leven staan. Ik kan er slechts met verbazing naar kijken. Je bedenkt een god; je volgt slaafs een profeet die alles over die god weet en nauw met hem in contact staat; je onderwerpt je aan archaïsche regeltjes die ontsproten zijn aan een brein zo dor en droog als de grond waarop de profeet leefde, en na zijn dood ga je eeuwenlang bloederig op de vuist met soortgenoten die in dezelfde god en profeet geloven enkel en alleen omdat er een meningsverschil is over de opvolging van de profeet. Wat een folklore.

Tussen neus en lippen door bedenk je dan ook nog dat iedereen die geen moslim is met geweld bekeerd of, indien die bekering niet succesvol is, afgeslacht moet worden.

Ben je overtuigd van je gelijk wanneer je je zo gewelddadig opstelt, of is dat geweld een symptoom van twijfel aan het eigen gelijk? Wie zal het zeggen.

Van de 8ste tot de 10de eeuw probeerde de islam al met geweld de landen ten noorden van de Middellandse Zee te islamiseren. Karel Martel (737), hofmeier van het Frankische rijk, en de latere kruisridders dreven de islamitische bende terug in hun hok. Het was toen niet een strijd tussen sjiieten en soennieten, maar van christenen tegen moslims. De zegeningen van het geloof.

Totdat, een keerpunt in mijn denken over de islam, Khomeiny – waarom zien die islamvoormannen er altijd zo onfris en eng uit? – de doodstraf uitsprak over Salman Rushdie vanwege zijn boek De duivelsverzen. De nare kop van de islam stak daarmee op in ons westers leefgebied.

Sinds die fatwa door Khomeini liet de islam keer op keer zijn onaantrekkelijke gezicht zien door gruwelijkheden gepleegd uit naam van de islam.

De gewelddadige manifestatie van de islam heeft de islam zelf geen goed gedaan. De aanslagen op cartoonisten toonden overduidelijk dat er in ons deel van de wereld geen plaats is voor de onverdraagzame, moordzuchtige islam.

Aanslagen uit naam van de islam zoals die op het wereldhandelscentrum in New York, hebben een nieuwe fobie gecreëerd: islamofobie. Een terechte angst voor de agressieve islam.

Wanneer een cartoonist een tekening maakt van Mohammed met een bom in zijn tulband wordt er schreeuwend gedemonstreerd in het Midden Oosten door analfabeten die opgejut zijn door hun imams. Exemplaren van Rushdie’s De duivelsverzen verdwenen op de brandstapel. Uitgevers en vertalers werden bedreigd en zelfs vermoord.

Zag ik woedende massabetogingen toen de islam beledigd werd door een stelletje schoften die de Twin Towers binnen vlogen en 3.000 burgers vermoordden? Zag ik massale betogingen tegen de belediging van de islam door bomaanslagen in Kenia, Bagdad, Madrid, London of Parijs uit naam van de islam? Heb ik wat gemist misschien? Zag ik massale betogingen in de islamitische wereld toen de islam, het geloof van liefde en verdraagzaamheid, vernederd werd door twee klootzakken die uit naam van allah de redactie van een kinderachtig Frans tijdschriftje vermoordden? Zag ik massale demonstraties in islamitische landen toen allahu akbar schreeuwende viespeuken terras- en theaterbezoekers in Parijs uitmoordden? NERGENS, helemaal nergens zag ik in de islamitische wereld massale demonstraties tegen deze vernedering van de islam.

Nu weet ik, dat het niet altijd gemakkelijk is te demonstreren in de islamitische wereld. Er is immers geen enkel land met een islamitische meerderheid waar een diep gewortelde democratische traditie bestaat.

Maar…er leven zo langzamerhand miljoenen moslims in de democratische westerse wereld. Zag ik daar moslims die het verschrikkelijk vinden dat uit naam van hun geloof gruwelijke moorden worden gepleegd, massaal de straat op gaan om te demonstreren tegen ettertjes die hun geloof in een kwaad daglicht stellen?

Na de aanslagen in Parijs op het theater Bataclan en op terrasbezoekers en na de aanslag op Charlie Hebdo vonden er wereldwijd, vooral in Parijs massale demonstraties plaats om de vrijheid van meningsuiting te verdedigen.

Waar bleven de moslims die veilig in onze westerse wereld wonen? Gingen zij als moslimgemeenschap massaal de straat op om hun agressieve medegelovigen duidelijk te maken ‘Dit is niet onze islam’?

Niets van dat al, maar wel klagen over een toenemende islamofobie. Fobie, beste moslims, betekent angst. Er is een terechte angst voor de islam ontstaan. Islamofobie is geen losstaand fenomeen dat uit de hemel (!) is komen vallen, maar een reactie op wangedrag uit naam van de islam.

Moslims in Europa die die fobie de wereld uit willen hebben, moeten zich niet terugtrekken onder sjaaltjes en boerka’s, die moeten niet keer op keer achterlijke haatimams geweld laten prediken in moskeeën, die moeten zich niet binnen hun eigen kliek terugtrekken, maar die moeten, gebruikmakend van onze vrijheid van meningsuiting, uit hun schulp komen en massaal de straat op gaan om protest aan te tekenen tegen de oorzaak van de fobie in plaats van zich als slachtoffers van die fobie in zelfmedelijden te wentelen.

Demonstraties tegen islamofobie zijn net zo absurd als demonstraties tegen arachnofobie. Neem de oorzaak weg in plaats van domme demonstraties tegen het gevolg.

De enigen die islamofobie doeltreffend kunnen bestrijden zijn de moslims zelf.

Oh ja, voordat ik het vergeet, ook nog even wat politieke correctheid: natuurlijk zijn niet alle moslims gewelddadig; natuurlijk zijn de meeste moslims van goede wil; natuurlijk bedoelen die meisjes in Europese steden gehuld in boerka’s niet dat ze anti-westers zijn; natuurlijk is het maar een heel kleine minderheid die antisemitisch is; natuurlijk zijn de meeste moslims verbolgen over 9/11 en de aanslagen tegen Charlie Hebdo en de Bataclan moordpartij; natuurlijk zijn alle goedwillende moslims zelf slachtoffer van de wandaden door hun mede-moslims, natuurlijk, natuurlijk, natuurlijk…

De islamitische, vriendelijk onderdanige, Turkse beveiligingsmedewerker die na 9/11 tegen zijn blonde Nederlandse chef zei: ‘Uiteindelijk krijgen we jullie allemaal te pakken’, meende dat natuurlijk niet echt. Natuurlijk niet.

Om de moslims de wind uit de zeilen te nemen: natuurlijk zijn de meeste katholieken gekant tegen de pedofilie van hun priesters. Natuurlijk.

Natuurlijk.

Maar: het kwaad wordt mogelijk gemaakt door de zwijgers…..

Tsja..

Plaats een reactie