Kuzu: oprotten (en neem Jeroen Pauw mee)

Mustafa Kemal Pasja

Je moet mensen niet op hun uiterlijk beoordelen, maar iedere keer wanneer ik die zweterige – of is het gel dat uit zijn haar lekt – Kuzu met zijn mongoloïde glimlach op de tullufisie zie borrelt weerzin bij mij op en kost het mij moeite te luisteren naar wat hij te vertellen heeft. De zeldzame momenten waarop het wel lukt naar hem te luisteren, denk ik – overigens nog zeldzamer – dat hij zinnige dingen zegt. Echter, ik vertrouw hem voor geen cent en heb echt moeite enige zinnigheid van deze Erdoganeske gluiperd te accepteren.

Gisterenavond – 23 maart 2017 – was hij te gast bij Jeroen Pauw en kreeg volop de lengte kotsend te argumenteren. Jeroentje, als het om echte journalistiek gaat blijft hij een SBS roddeltante, had zich voorbereid en probeerde af en toe kritisch te interpelleren. Tevergeefs want op glibberige Kuzu kreeg hij geen moment vat.

Dat krijg je ervan wanneer je te blind bent om voorzetten voor open doel aan te zien komen en de bal dan keihard over de zijlijn knalt. Tot drie keer toe blaaskaakte Kuzu dat onvrede onder Turken, falen van integratie en toenemende discriminatie veroorzaakt wordt door een premier die het heeft over “oprotten”.

Overduidelijk rommelen met de chronologie en zelfs geschiedvervalsing door de voorman van een 100% racistische minipartij. Want, waar verwees engerd Kuzu naar? Naar een uitspraak van Rutte in Zomergasten. In dat programma werden de beelden getoond van twee achterlijke, agressieve Nederturken die de Nederlandse pers via fysiek en verbaal geweld op de Erasmusbrug in Rotterdam het werken onmogelijk maakten. Een van die exotische parels schreeuwde naar een NOS medewerker “OPROTTEN”. Rutte – wat lijkt dat op ‘rotten’ – werd gevraagd om een reactie.

Die reactie was, volkomen terecht, “Als ik dat hoor dan denk ik: rot zelf op”. Niets mis mee. Dus niet, zoals vette Kuzu nu beweert dat Rutte vindt dat ALLE Turken moeten oprotten. Nee, Rutte reageerde op het ‘oprotten’ van een glorieuze Turkse aanwinst in de Nederlandse maatschappij.

Pauw liep met open ogen in de demagogische en leugenachtige val die Kuzu tot drie keer toe opzette.

Alle Turkse opstandigheid en vijandigheid zou dus veroorzaakt zijn door Rutte’s oprotten.

Rot toch zelf op meneer Kuzu met je leugenachtige praatjes en neem die amateuristische Pauw lekker mee naar Turkije. Misschien kan hij in het Ottomaanse depressieve rijk nog iets publicitairs betekenen voor de posthume bestrijder van Kemal Pasha’s scheiding van kerk en staat: meneer Erdogan.

Plaats een reactie