Laffe gemeente Den Haag legde krakende moslims geen strobreed in de weg

Moskee Wagenstraat Den Haag
Moskee Wagenstraat Den Haag

De Mescidi Aksamoskee of Aksamoskee aan de Wagenstraat in Den Haag is gevestigd in een voormalige synagoge, gebouwd 1841. Een fraai neo-classicistisch gebouw. Dat gebouw raakte als synagoge in onbruik doordat het aantal Joden in Den Haag geminimaliseerd werd in de tweede wereldoorlog. Met dank aan de genocidale Duitse bezetter. De geschiedenis is bekend. Het aantal Joden in Den Haag werd met hulp van de Teutoonse  bendes teruggebracht van 17.000 tot 2.000. In 1975 werd de synagoge gesloten omdat er te weinig gemeenteleden over waren.

Met het verdwijnen van de Joden uit de Den Haag nam het aantal moslims toe. Schrikbarend toe, want toen deze moslims er met de gemeente Den Haag niet uit kwamen waar een tweede moskee te vestigen, kraakten ze doodleuk de synagoge in de Wagenstaat. Kan het symbolischer en gruwelijker: een antisemitische, onverdraagzame en expansionistische religieuze stroming steelt ‘unverfroren’, want dankzij de antisemitische Duitse bezetter, het gebedshuis van uitgemoorde Joden.

Er is weinig fantasie voor nodig wat de reacties uit de hele moslimwereld zouden zijn wanneer een klassieke moskee door een moslimvijandige geloofsgroep zou worden gekraakt. Ze gaan al over de rooie wanneer er een cartoon van Mohammed wordt gemaakt of wanneer iemand de gore moed heeft een afbeelding van die fantasie-allah te maken. Laat staan dat een van hun gebedshuizen via diefstal wordt overgenomen.

Na drie jaar bezetting en moeizame onderhandelingen hebben de moslims betaald voor het gebouw. Daarna kon het definitieve verzieken beginnen. De eerste de beste eigenaar met verbouwplannen van een klassiek pand in de Haagse Binnenstad zal zich door commissie na commissie moeten vechten en vele keren zijn plannen moeten aanpassen totdat het automatenkoffieslurpende, zich vervelende ambtenarenkliekje het sein op groen zet. De subjectieve, gemeentelijke schoonheidscommissies bepalen de norm.

Niet natuurlijk bij de bouwplannen van Haagse moslims. Die konden zonder enig bezwaar van de laffe gemeente naast de gekraakte synagoge twee foeilelijke minaretten neerzetten. Het lijkt wel of die islamitische fallussen bij elkaar geknutseld zijn van omgesmolten Lego-plastic. Ze doen pijn aan de ogen. De oerlelijke priapen steken niet alleen boven de synagoge – ik kan ‘moskee’ voor dit gestolen gebouw niet uit mijn toetsenbord krijgen – maar boven alle omringende gebouwen uit als symbool voor angstig gemeentelijk beleid, misplaatste politieke correctheid en ongebreidelde overname van Den Haag door de isolationistische, onverdraagzame moslimcultuur.

Plaats een reactie