Maxime Verhagen: eens een CDA gluiperd, altijd een CDA gluiperd

Dat Nederland politiek een bananenrepubliek is, kan iedere volger van het nieuws dagelijks constateren. Multitalent – pianist, prozaïst, filosoof, romanschrijver, politicus, fotomodel – Thierry Baudet noemt de vriendjespolitiek binnen de gevestigde partijen de ‘banencaroussel’ en ‘het kartel’.

Als hij al gelijk heeft, dan heeft hij wat Limburg betreft dubbel gelijk.  Niet alleen de provincie die Geert Beethoven Wilders voortbracht maar ook de corrupte Van Rey en het mislukte kunstenaresje en dierenmishandelaar – god hebbe haar ziel – Yaël Wolfs.

Dwars door de Limburgse maatschappij – het lijkt wel de echte wereld – woekert verderf, oplichting en fraude waarbij het wanprodukt van Emma Schoenen waarover hier aleens gerapporteerd werd nog een van de minste ergerlijkheden is.

In Limburg is een leraar aardrijkskunde aan het Broeklandcollege, Hoensbroek, Danny Trommelen (fractievoorzitter PAK Brunssum, secretaris Brunssumse Oktoberfeesten, Roda JC supporter) die in plaats van aardrijkskunde beter geschiedenis had kunnen studeren. Blijkbaar was voor domme Danny de Kaj-Leers-kwalificatie, Ku Klux Klan, niet voldoende en vond hij het een paar dagen later nodig de naam Forum voor Democratie te verbasteren tot Fascisten voor Democratie. De fascisten zullen juichen in hun tuigje nu ze door een Limburgse dorpsbestuurder van een bijeengeraapt marginaal partijtje gelinkt worden aan ‘democratie’.

Waar komt die politieke sluipmoordenaar Twan Huys ook alweer vandaan? Juist: Limburg. De vriendelijk ogende ideale schoonzoon en wolf in schaapskleren. Toonbeeld van onbetrouwbaarheid.

Broeder Modestus Vercoelen, zie hem daar achter in de klas staan, die eind jaren 50, ik was een jaar of 10, na schooltijd in mijn onderbroek graaide kwam ook dat katholieke Limburg.

Het kan erger, veel erger.

Maxime Verhagen: ooit vol tranen op een CDA-congres beknuffeld door Limburgse vrouwenmepper Camiel Eurlings. Ik zal dat beeld nooit vergeten: Eurlings die daar als een na-oorlogse Horst Wessel de loftrompet afstak over Verhagen en stram voor hem in de houding ging staan. Ik kreeg de neiging me vol plaatsvervangende schaamte kotsend onder een salontafel te verbergen.

Deze bejubelde Verhagen blijkt nu een smerige schraper en oplichter te zijn. Dankzij zijn Limburgse politieke Stammtischvriendjes kreeg hij een klus toegeschoven als ambasadeur voor de niet geringe som van € 1145,00 per te declareren dag.

En declareren deed deze gretige pecuniastofzuiger, zelfs toen hij als ambassadeur met zichzelf in gesprek ging bij Nedcar. Met zichzelf? Ja, want Verhagen sprak als ambassadeur van Limburg met de directie van Nedcar, terwijl hij bij datzelfde Nedcar op de loonlijst stond.

Dat is niet vreten van twee wallen, maar ontembare asociale financiële obesitas en regelrechte fraude.

Verwend burgemeesterszoontje en mishandelaar van een vriendin Camiel Eurlings is inmiddels vertrokken naar Malta waar hij is benoemd tot directeur bij investeringsmaatschappij Knighthood Capital.

Ik mag hopen dat Maxime Verhagen die oversteek ook zo snel mogelijk maakt, maar dan op eigen krachten in een van de honderden verlaten bootjes die voor een enkele reis vanuit Afrika gebruikt werden en nu onbeheerd ronddobberen op Griekse, Turkse en Italiaanse kustwateren.

Zie verder: https://www.nrc.nl/nieuws/2019/06/27/provincie-limburg-overtrad-op-grote-schaal-eigen-regels-met-klussen-voor-oud-politici-a3965341

 

Plaats een reactie