Mongoloïde aanslagen vereisen geen ‘meesterbrein’

Vandaag, 18 januari 2016, is in Marokko een Belg, met Marokkaanse achtergrond, gearresteerd. De man zou rechtstreeks te maken hebben met de aanslagen van november in Parijs. Stompzinnige en achterlijke aanslagen. En laf, vooral heel erg laf.

Rifgebergtemalloten met kalashnikovs toonde hun heldenmoed door hun pief-paf-poef-speelgoed leeg te schieten op terras- en theaterbezoekers. Een werkelijk meesterlijke actie.

Onze redacteur Bertus Anonissen verwoordde in een blogtekst al zijn ongenoegen over het steeds in de media terugkerende ‘brein’, of zelfs ‘meesterbrein’ achter de zwakzinnige aanslagen. Lees hiervoor: Heeft het jostileger een mastermind nodig?

Die misplaatste kwalificatie leidt een hardnekkig bestaan: Uit de NRC van 18 januari 2016De man had in het verleden bij de militante beweging al-Nusra in Syrië gevochten. In die tijd heeft hij volgens de verklaring banden opgebouwd met IS-leden, “waaronder het meesterbrein achter de aanslagen”. Abdelhamid Abaaoud werd door velen beschouwd als de architect van de terreuraanslag. De 26-jarige vond de dood tijdens een grote politieoperatie in de Parijse voorstad St Denis, na de aanslagen.

De NRC suggereert door het gebruik van aanhalingstekens “waaronder het meesterbrein achter de aanslagen” dat iemand – wie?- geciteerd wordt.

Hoe het ook zij: als er werkelijk sprake zou zijn van een brein, of zelfs een meesterbrein, dan zouden deze noord Afrikaanse losers zich niet bezig houden met smeerlapperij zoals in Parijs, maar braaf hun school afmaken en zich een plaats verwerven in de maatschappij waar hun ouders ooit een toekomst zochten. De ettertjes spiegelen zich niet aan hun leeftijdgenoten met overeenkomstige achtergrond die wel succesvol integreren, maar volgen het verdorven spoor van sadisten in het midden-oosten.

Europa is de afgelopen tientallen jaren verrijkt met honderdduizenden nieuwkomers uit verre landen. Jammer dat ons werelddeel ook opgezadeld is met het vuil dat in deze migratiestroom meespoelde. Want vuil is het. Daar steekt echt geen meesterbrein bovenuit, maar een mispel rotter dan de rest. Door en door rot.

Plaats een reactie