Negroïde nazi’s verbranden boek Harry Intifada van Bommel

Van Bommel keurt ‘middeleeuwse’ boekverbranding op de Dam af

Roy (Kaikusi) Groenberg verbrandt op de Dam, Amsterdam, boek Harry van Bommel
Roy (Kaikusi) Groenberg verbrandt op de Dam, Amsterdam, boek Harry van Bommel

SP-Kamerlid Harry van Bommel is niet te spreken over de actie gisteren op de Dam in Amsterdam, waarbij een exemplaar van zijn boek Surinamers in de polder in brand gestoken werd door zo’n twintig demonstranten. Dat deden ze omdat het woord ‘neger’ voorkomt in het boek. “Ik ben tegen boekverbrandingen”, zegt Van Bommel in het NOS Radio 1 Journaal. “Ik vind dat een middeleeuws instrument dat de discussie niet bevordert. Het leidt tot verwijdering.” (Aldus NOS nieuws op het Internet).

Krijgt die Harry Intifada van Bommel daar even een koekje van eigen deeg. Wel doodleuk tijdens een demonstratie met Arabische mongolen meeschreeuwen om ‘verbranding’ van Israëliërs en nu op zijn marxistische snikkel getrapt omdat een slordig boekje van hem verbrand is.

Let wel, natuurlijk ben ik tegen iedere boekverbranding, ook al ben ik geneigd voor Harry Hamas van Bommel een uitzondering te maken. Dit commerciële wanproduct werd helaas niet verbrand omdat het een stuitende verspilling van grondstoffen is, maar omdat het woord ‘neger’ in het boekje wordt gebruikt. Flapdrol Van Bommel zegt nu in al zijn laffe witheid dat hij zelf ook bedenkingen heeft bij het woord ‘neger’, maar dat hij slechts een ander, Prem, citeerde. Harry heeft geen moeite Arabieren te steunen in anti-Israel moordzucht en heeft begrip voor negroïde nazi’s die zijn boek verbranden. Hij is het er natuurlijk niet mee eens dat deze historische onbenullen zo stom zijn dat boek van hem te verbranden omdat verbranden van boeken middeleeuws is, maar begrip heeft de laffe bleekscheet van de Socialistische Partij wel.

Sinds de boekverbranding op de Bebelplatz bij Unter den Linden, Berlijn, in 1933 ligt er een loodzware hypotheek op het verbranden van boeken. Jammer dat die 20 negertjes op de Dam zich dat niet gerealiseerd hebben.

Mag ik verwijzen naar die beladen verbranding uit 1933? Ja dat mag ik; luister en kijk maar naar wat een van de brandstichters – doet mij erg denken aan een zwarte Sinterklaas – voor onzin uitkraamde om zijn daad te rechtvaardigen: https://youtu.be/EPwLzEd00po

Roy (Kaikusi) Groenberg
Roy (Kaikusi) Groenberg

Harry Intifada: neger komt van het latijn voor zwart: nigrum. Niets mis mee. Blanke mensen worden blank of wit genoemd omdat ze een blanke/witte huidskleur hebben. Mensen met een negroïde, donker gekleurd, uiterlijk worden heel chique naar een Latijns woord neger genoemd op basis van de kleur van hun huid. Ook helemaal niets mis mee. Alhoewel: mag ik, blanke Europeaan, daar wel een mening over hebben? Neger kwetst mij immers niet, want ik ben geen neger. Wat ik wel ben: een makamba. Het vaste scheldwoord voor blanken op de Cariben. Stoort het mij dat negers mij makamba noemen? Van geen kant. Geen enkele moeite mee, net zo min als ik er moeite mee heb zwarte mensen naar een Latijnse verbastering ‘neger’ te noemen.

DE voorman van de nigrum emancipatie, Martin Luther King, gebruikte in 1964 in een van de meest imponerende speeches ooit gemiddeld eens per minuut het woord negro. Blijkbaar moeten zijn woorden met terugwerkende kracht verbrand en uit de geschiedenis gewist worden.

Ik heb een tip voor die absurde kokerkijkers op de Dam: neem contact op met YouTube en vraag onverwijld de speech van King te verwijderen van het internet omdat die lelijke racist het woord neger gebruikte.

De verbranding van Harry van Bommel’s boek bevindt zich aan de grens van de vrijheid van meningsuiting. Geen fraaie actie, maar het mag. Zeker niet verbieden denk ik, juist omdat het zo heerlijk is dat we in een wereld leven waar de grens van deze vrijheid zo ver mogelijk is opgerekt. Er is echter een duiveltje in mijn hoofd dat voortdurend aan mij vraagt: “Vinden die demonstranten dat deze rekbare vrijheid van meningsuiting ook geldt voor degenen die het, zoals ik, faliekant met hen oneens zijn?”

In de ene Nederlandse gemeente (Bonaire) mag een billboard langs de weg gezet worden met de oproep MINDER MAKAMBAS en in de andere, Amsterdam, mag men een boek verbranden omdat de Nederlandse vertaling van Nigrum er in voor komt. Het mag allemaal, net zo goed als een beunhazende, antisemitisch marxistische politicus een quasi sociologisch boek mag schrijven.

Lang leve de vrijheid!

Plaats een reactie