Ondernemerspartij: Hero Jakkie Brinkman (gedegradeerd bij de politie) en Dirk Jakkie Scheringa (opgestapt)

Hero Jakkie Brinkman; politieke partijen hoppende diender
Hero Jakkie Brinkman; politieke partijen hoppende diender

Hero Brinkman en ‘loan shark’ Dirk Scheringa presenteerden bij Jeroen Pauw hun nieuwe kongsi: de Ondernemers Partij.

De partij wil het ondernemen in Nederland gemakkelijker maken en richt zich daarbij specifiek op ZZP’ers en MKB’ers.

Tijdens de presentatie bij Pauw greep Hero Brinkman meteen de kans te laten zien hoe deze nieuwe partij zich in gaat zetten voor de ZZP’ers en hoe ondernemers door hem en Scheringa – hoe durft die man – ondersteund gaan worden.

Peter de Vries, ook niet vies van een politiek avontuurtje, plaatste op de hem bekende wijze, liever de bal dan de man spelend (en dat door een beunhazende voetbalmakelaar), kanttekeningen bij de plannen van beide politieke en financiële oplichters. Brinkman kon niets anders bedenken dan de ZZP-ende Peter de Vries aan te vallen omdat deze zich voor zijn werkzaamheden bij Pauw zou laten betalen. Een vraag die helemaal niets te maken had met de discussie die plaatsvond tijdens het programma.

Dan presenteer je een partij die zich gaat richten op de belangen van ZZP-ers en MKB’ers en het eerste dat je publiek doet is een ZZP’er aanvallen op zijn inkomsten. Niet slim. Mijn advies: MKB’ers en ZZP’ers aller landen verenigt u en stem niet op het onbetrouwbare partijtje van deze twee onbetrouwbare heren.

(Eind maart 2016, zes maanden nadat ik bovenstaande korte column schreef werd bekend dat Dirk Scheringa uit de partij is gegooid omdat hij zijn lidmaatschapsgeld niet betaalde en omdat hij niets voor de partij deed.)

(22 juli 2016, tien maanden nadat ik bovenstaande tekst schreef werd bekend dat griezeltje Hero Brinkman bij de Amsterdamse politie gedegradeerd en voorwaardelijk ontslagen is vanwege fraude bij een aangifte).

Plaats een reactie