Parkeerperikelen Jonker Fransstraat, Rotterdam

Dertig lange jaren woonde ik met veel plezier in Rotterdam. Vijf jaar geleden verhuisde ik naar Den Haag. Liefde slecht grenzen. Mijn hart ligt echter nog steeds in Rotterdam. Ik mis de bedrijvigheid van de Noorder Boulevard, de Zwart Jansstraat, de Zwaanshals, Crooswijk, het Oude Noorden, de Jonker Fransstraat en de Meent

Afscheid van een dierbare vriendin was gisteren aanleiding naar Rotterdam te gaan. Een afscheid dat alle energie uit mij haalde. Ik stelde aan M. voor na afloop van de begrafenis in het centrum van Rotterdam wat te gaan eten. Liefst op, of nabij bekend terrein (ik woonde vrijwel al mijn Rotterdamse jaren aan de Rechter Rottekade).

Pogingen te parkeren in de Jonker Fransstraat faalden. Er staan daar van die parkeermeters waar geen papiertjes meer uit komen die je achter je voorruit moet leggen. Je moet je kenteken intypen op een aanraakscherm en kan dan betalen met je pinpas. Maar: kaart geweigerd. Dus een andere bankpas geprobeerd. Wederom: ongeldige kaart. Gelukkig hadden we drie bankpassen bij ons. Alhoewel: ook de derde werd geweigerd. Frustrerend.

Aan de overkant van de straat een andere parkeermeter geprobeerd. Ook daar werden alledrie de passen geweigerd. Dus het telefoonnummer gebeld dat op de parkeermeter staat en de kwestie voorgelegd.

Suggestie van de helpdeskmedewerker: zoekt u een derde parkeermeter op en probeer het daar ook eens. Wanneer ook daar het systeem faalde, konden we onze auto ‘gewoon’ laten staan. Mochten we een bekeuring krijgen dan moesten we die betalen en een bezwaarschrift indienen. De beste man zou een aantekening maken en wij zouden dan na het indienen van een bezwaarschrift ons geld terugkrijgen.

Wij bedachten een eenvoudiger oplossing: in de auto naar thuisstad Den Haag en daar genieten van een zelfgekookt maal.

Je zou maar een winkel hebben in de reeds verpauperende Jonker Fransstraat en zo je klanten verliezen.

Plaats een reactie