Plastered Bird Award (PBA) voor Rosanne Hertzberger

De redactie van Meditatione Ignis, onder voorzitterschap van Dieter Korbjuhn, heeft de Plastered Bird Award, PBA-2018, voor de domste tweet toegekend aan het ‘bezopen vogeltje’ Rosanne Hertzberger.

Het was dit jaar een nek-aan-nek race tussen de Roemeense-Rotterdammer Mihai Martoiu Ticu, Peter R. de Vries (kreeg de award al twee keer) en Hertzberger.

Ze krijgt de award voor bovenstaande tweet waarmee Hertzberger zich mengde in de nationale jaarlijkse folklore: de Zwarte-Pieten-discussie.

Zelden werd een dommere, meer populistische, onderbuiktweet de wereld ingeslingerd dan die waarin Hertzberger alle Nederlanders met een pro-Zwarte-Piet standpunt over één kam scheert met een groepje voetbalraddraaiers.

De redactie staat op het standpunt dat de wijze waarop deze raddraaiers afgelopen zaterdag hun ongenoegen uitten tegen de demonstranten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) verwerpelijk was. We kunnen mensen hun emotie ontkennen noch misgunnen, maar staan niet achter deze agressieve uitingen van emotie.

De redactie van Meditatione Ignis is verbijsterd over de simplistische wijze waarop Rosanne Hertzberger, zonder dat hier enig bewijs voor bestaat, alle pro-Zwarte-Pieten (PZP) vereenzelvigd met de barbaarse tegendemonstratie zoals getoond door de NOS. Het valt overigens op dat de NOS keer op keer hetzelfde kleine groepje liet zien.

Rosanne Hertzberger, je kunt je niet voorstellen dat deze dame een academische graad heeft, ziet dit groepje als representatief voor alle Nederlanders die PZP zijn.

Nog afgezien van de rare taalfout – ‘voorstanders….bestaat’, had de tweet eventueel mogen luiden: “Wanneer de aanhang van Zwarte Piet alleen uit neonazi’s etc etc bestaat, dan heeft #KOZP gewonnen”. Helaas staat dat er niet, en gelukkig is het ook niet waar.

Als we de redeneertrant, voor zover hier sprake is van redeneren, van Hertzberger aanhouden, dan mag met evenveel recht beweerd worden dat iedereen die achter KOZP staat, ook staat achter de eenling die hoopt dat de kinderen die naar de intocht kijken bedolven zullen worden onder de botsplinters van Sint en Piet.

Volgens de logica van Rosanne Hertzberger zijn alle moslims gerepresenteerd door die ene Allahoe akbar schreeuwende mafkees die gisteren in Brussel een politieagent neerstak.

Wat te denken van de broers die bijna de hele redactie van een Frans satirisch blaadje slachtten, wat te denken van de griezels die dood zaaiden in Bataclan….? Alle moslims zijn zo, aldus de denktrant van Hertzberger.

We kunnen zo nog wel een tijdje door gaan.

De ‘Nederlandse schrijfster, columnist en wetenschapper‘ Rosanne Y. Hertzberger – staat altijd chique zo’n extra initiaal tussen voor- en achternaam – heeft er geen enkele moeite mee een hele groep verantwoordelijk te maken voor het gedrag van een klein deel, zelfs als dat kleine deel helemaal niet tot die groep behoort.

Zo denkt Hertzberger: “Alle terroristen zijn moslims, dus alle moslims zijn terroristen”.

Dom wicht.

Is de redactie van Meditatione Ignis zo slim, of is Rosanne Hertzberger zo dom?

Mogen we het op het laatste houden?

Plaats een reactie