Recep Tayyip Erdoğan [ˈrɛdʒɛp ˈtɑːjip ˈɛrdɔːɑn] trekt aanvraag EU lidmaatschap in

Gisteren had ik de eer mijn gewaardeerde president Recep Tayyip Erdoğan [ˈrɛdʒɛp ˈtɑːjip ˈɛrdɔːɑn] uitgebreid te spreken. Wij kennen elkaar al vanaf de vroege schooljaren en zijn elkaar sinds 1960 nooit langdurig uit het oog verloren.

In de tijd dat Recep Tayyip Erdoğan [ˈrɛdʒɛp ˈtɑːjip ˈɛrdɔːɑn] burgemeester  was van Istanbul, van 1994 tot 1998, mocht ik achter de schermen optreden als zijn persoonlijke secretaris. Ik heb zijn kinderen Ahmet Burak, Sümeyye, Esra en Necmettin Bilal allen op schoot gehad. Helaas zijn mijn vrouw en ik kinderloos gebleven doordat er een fout begaan werd bij mijn besnijdenis, ik treed liever niet in details over deze pijnlijke geschiedenis, waardoor wij de kinderen van Recep Tayyip Erdoğan [ˈrɛdʒɛp ˈtɑːjip ˈɛrdɔːɑn] en zijn vrouw Emine Gülbaran ook als onze kinderen beschouwen.

Mijn leven heeft vanaf mijn geboorte in 1956 in Kasımpaşa in de schaduw gestaan van Recep Tayyip Erdoğan [ˈrɛdʒɛp ˈtɑːjip ˈɛrdɔːɑn]. Ik kende toen mijn plaats en ken en accepteer die nu nog. Het is een eer Recep Tayyip Erdoğan [ˈrɛdʒɛp ˈtɑːjip ˈɛrdɔːɑn] te dienen.

Recep Tayyip Erdoğan [ˈrɛdʒɛp ˈtɑːjip ˈɛrdɔːɑn] was een zeer verdienstelijk voetballer bij de voetbalclub van Kasımpaşa. Ik bracht het niet verder dan ballenjongen en persoonlijke verzorgen van Recep Tayyip Erdoğan [ˈrɛdʒɛp ˈtɑːjip ˈɛrdɔːɑn]. Hij heeft mijn zorg voor hem altijd zeer gewaardeerd. Alle shirts die hij na wedstrijden ruilde voor zijn shirt, verhalen gaan dat tegenstanders zijn shirts vanwege de penetrante geur meteen weggooiden, heeft hij mij geschonken. In 2015 heb ik die shirts tegen opbod laten verkopen op een veiling ten gunste van het Turkse fonds voor veteranen in de strijd tegen de Koerden.

Recep Tayyip Erdoğan [ˈrɛdʒɛp ˈtɑːjip ˈɛrdɔːɑn] heeft mij gisteren medegedeeld niet langer geïnteresseerd te zijn in aansluiting van Turkije bij de Europese Unie.

De manier waarop in Duitsland, een land dat economisch overeind gehouden wordt door bijna 5 miljoen nijvere Turken, Recep Tayyip Erdoğan [ˈrɛdʒɛp ˈtɑːjip ˈɛrdɔːɑn] wordt geschoffeerd in zogenaamd komische televisie programma’s is Recep Tayyip Erdoğan [ˈrɛdʒɛp ˈtɑːjip ˈɛrdɔːɑn] een doorn in het oog.

Recep Tayyip Erdoğan [ˈrɛdʒɛp ˈtɑːjip ˈɛrdɔːɑn] vindt het onbegrijpelijk dat met hem de draak gestoken wordt terwijl ‘die dikke Angela’ meer dan voldoende inspiratie zou moeten bieden voor zogenaamd komische televisiepersoonlijkheden. ‘Die afzichtelijke, bolle Oost Duitse zou als het aan mij lag onmiddellijk gesluierd door het leven moeten, en dat niet uit islamitische overwegingen’.

Recep Tayyip Erdoğan’s [ˈrɛdʒɛp ˈtɑːjip ˈɛrdɔːɑn] besluit niet toe te treden tot de EU is niet ontstaan naar aanleiding van de in Duitsland over hem uitgestorte vulgariteit. Zijn besluit groeide de afgelopen jaren en werd door dat gedoe in Duitsland slechts versneld.

Recep Tayyip Erdoğan [ˈrɛdʒɛp ˈtɑːjip ˈɛrdɔːɑn] voelt er niets voor in de toekomst als lid van de Europese Unie mee te moeten betalen aan het economisch overeind houden van Griekenland. ‘Dat land heeft vier eeuwen lang onder ons regime kunnen floreren. Zonder onze Turkse cultuur hadden de Grieken souvlaki noch szatziki gekend’.

Recep Tayyip Erdoğan [ˈrɛdʒɛp ˈtɑːjip ˈɛrdɔːɑn] ziet Griekenland als een afvallige provincie van Turkije. ‘Die Grieken, eigenlijk zijn het Turken, zijn pas sinds medio 19de eeuw zelfstandig, of liever: ze pretenderen zelfstandig te zijn, maar in feite hebben ze nog geen moment werkelijk op eigen benen kunnen staan’.

In de vier eeuwen dat Griekenland, samen met de landen rondom de zuidelijke Middellandse Zee, de landen rondom de Zwarte Zee, Syrië, Egypte, Perzië, Koeweit en Cyprus, grote delen van Saoedie-Arabië (inclusief Mekka), Macedonië, Servië en Kroatië tot het Ottomaanse Rijk behoorden, heerste er vrede en welvaart.

Volgens Recep Tayyip Erdoğan [ˈrɛdʒɛp ˈtɑːjip ˈɛrdɔːɑn] hebben de Turken vier eeuwen lang aangetoond dat ze in staat zijn een uitgebreid rijk tot welvaart te brengen. ‘Deelname aan de Europese Unie waar we, zo vrees ik, een ondergeschikte rol krijgen ten opzichte van de noordelijke Europese landen, met name Duitsland, de Scandinavische landen en Nederland, doet geen recht aan de prominente rol die Turkije in de geschiedenis gespeeld heeft’.

Recep Tayyip Erdoğan [ˈrɛdʒɛp ˈtɑːjip ˈɛrdɔːɑn] werkt aan een nieuwe politiek voor de nabije toekomst. Sinds 1974 maakt Turkije weer de dienst uit in Cyprus; helaas slechts de helft van Cyprus.

Recep Tayyip Erdoğan [ˈrɛdʒɛp ˈtɑːjip ˈɛrdɔːɑn], een groot vriend van Poetin, is van mening dat Turkije net zo veel recht heeft op geheel Cyprus als Rusland recht heeft op De Krim: alle recht dus.

Recep Tayyip Erdoğan [ˈrɛdʒɛp ˈtɑːjip ˈɛrdɔːɑn] overweegt, eerst langs diplomatieke weg, Cyprus, Griekenland, Macedonië en Albanië weer in te lijven bij Turkije. Mocht dit niet langs politieke weg mogelijk zijn, Recep Tayyip Erdoğan [ˈrɛdʒɛp ˈtɑːjip ˈɛrdɔːɑn] trekt daar tot 2020 voor uit, dan zal Turkije niet schromen deze landen militair in te lijven.

Volgens Recep Tayyip Erdoğan [ˈrɛdʒɛp ˈtɑːjip ˈɛrdɔːɑn] is de Europese Unie politiek en militair een wassen pop en te laf zijn ingrijpen in Griekenland, Cyprus, Macedonië en Albanië met militaire middelen te bestrijden. Voor eventuele economische sancties is hij niet bang. De economie van Turkije is nu al een van de succesvolste in de zuidelijk Europese en de Arabische wereld. De voorspellingen duiden op een sterke groei de komende jaren.

Wanneer de onrust in Syrië voort duurt zal Recep Tayyip Erdoğan [ˈrɛdʒɛp ˈtɑːjip ˈɛrdɔːɑn] nog dit jaar met grondtroepen ingrijpen en Syrië inlijven bij het Turkse rijk. ‘Dat scheelt ons een hoop nachtelijk gesleep met Syrische vluchtelingen’.

Recep Tayyip Erdoğan [ˈrɛdʒɛp ˈtɑːjip ˈɛrdɔːɑn] werkt aan een nieuw volkslied voor Turkije. Binnenkort zal een gedichtenbundel van zijn hand verschijnen. Hij schrijft al sinds begin jaren zeventig van de vorige eeuw gedichten. Hoewel Recep Tayyip Erdoğan [ˈrɛdʒɛp ˈtɑːjip ˈɛrdɔːɑn] een groot tegenstanders is van het communisme ziet hij in Stalin een rolmodel als dichter, toneelschrijver en staatsman.

De inname van Mekka is voor Recep Tayyip Erdoğan [ˈrɛdʒɛp ˈtɑːjip ˈɛrdɔːɑn] een droom. Hij durft nog niet te denken aan vervulling van die droom, maar sluit dit in de verre toekomst niet uit. Hij acht de kans groot dat Israel voor het midden van de 21ste eeuw helemaal van de kaart is verdwenen.

Recep Tayyip Erdoğan [ˈrɛdʒɛp ˈtɑːjip ˈɛrdɔːɑn] zal daar in ieder geval zijn uiterste best voor doen. ‘Ik veracht Duitsland om de racistische wijze waarop mijn landgenoten bij de Teutonen dag in dag uit gediscrimineerd worden, maar bewonder dat land om de daadkracht waarmee het Joodse probleem tijdens het nazibewind werd aangepakt. Ik betreur nog iedere dag dat de geallieerden roet in het eten gooiden waardoor deze klus niet afgerond kon worden’.

Alle verplichtingen die de EU op legt om lid te worden, lagen als een loden last op de schouders van Recep Tayyip Erdoğan [ˈrɛdʒɛp ˈtɑːjip ˈɛrdɔːɑn]. Hij richt zich nu op het ballen van een stevige vuist tegen de EU door een onverslaanbare macht aan de zuidgrens van de unie te creëren.

Volgens Recep Tayyip Erdoğan [ˈrɛdʒɛp ˈtɑːjip ˈɛrdɔːɑn] zal Europa ooit spijt krijgen van de jarenlange vernedering van Turkije. Hij roept alle Turken die zich gevestigd hebben in de EU op naar het moederland Turkije terug te keren.

Recep Tayyip Erdoğan [ˈrɛdʒɛp ˈtɑːjip ˈɛrdɔːɑn] is er van overtuigd dat deze exodus uit de EU de doodsteek zal zijn voor de Europese economie.

Plaats een reactie