Rijks, masters of the golden age nu al in de ramsj?

Rijks, masters of the golden age: gebakken lucht
Rijks, masters of the golden age: gebakken lucht

April dit jaar trachtte ik al ergernis naar aanleiding van de hijgerige presentatie van een kitschboek over het Rijksmuseum van mij af te schrijven. (zie Rijks, masters of the golden age: GEBAKKEN LUCHT).

Het uit zijn krachten gegroeide boek met reproducties van 17de eeuwse schilderijen uit het Rijksmuseum werd in DWDD ter tafel gebracht alsof Rembrandt, Vermeer en Frans Hals in hoogst eigen persoon zich hadden bemoeid met de vormgeving van dit wanproduct.

De zogenaamde gelimiteerde editie van 2.500 (!) exemplaren zou in de handel komen voor het waanzinnige bedrag van € 6,500,00*. Weggegooid geld, meende ik destijds al. Ik ben heel benieuwd hoeveel exemplaren van deze ballon inmiddels verkocht zijn. Ik schat maximaal 10% van de oplage.

Er zou ook een ‘gewone’ handelseditie in het formaat van een hotelbijbel komen. Prijs € 150,00. Van dat bedrag zag de uitgever al snel af; uiteindelijk werd het € 125,00. Nog niet laag genoeg, want ik zie al af en toe ‘aanbiedingen’ voorbij komen voor € 112,50. Nu schittert een advertentie in het magazine van de Vrije Academie, voorjaar 2017.

Een misleidende advertentie, want op de bijgaande foto staat een mevrouw met de joekel van € 6.500,00 voor haar lichaam met daarbij de tekst ‘Speciale prijs  112,50’:

Of zal het toch zo zijn, dat het ding van € 6.500,00 nu al wegens gebrek aan belangstelling in de  ramsj is?

Het zou mij niet verbazen.

 

  • De ‘Limited Edition’ is nu (3 februari 2022) nog steeds te koop tegen de kunstmatig opgedreven prijs van € 9.600,00. Het is zeer de vraag of die de inflatie overstijgende prijsverhoging gerechtvaardigd is. Niet, zo denk ik. Zie verder: https://www.rijksmastersofthegoldenage.com/limited-edition

 

Plaats een reactie