Salah Abdeslam heeft helemaal niets te melden

Salah Abdeslam
Salah Abdeslam

Salah Abdeslam, de enig overlevende dader van de aanslagen in Parijs, verscheen vrijdag 20 mei 2016 voor het eerst in Parijs voor zijn rechters. Hij had ‘beloofd’ te zullen spreken, maar zweeg omdat hij het niet eens is met de 24/24 cameraobservatie in zijn gevangeniscel.

Kijk, dat is nog eens dapper en bewonderenswaardig principieel. Petje af voor deze standvastige jongeman. Deed van harte mee aan de voorbereidingen aan laffe moorden op ongewapende burgers, maar liet zijn mededaders, inclusief een broer, op het laatste moment in de steek omdat alle moed, voor zo ver er moed nodig is bij deze acties, hem in de moskeesloffen zonk.

De snotneus lamenteert nu over de condities waaronder hij in de Franse gevangenis opgesloten is. Blijkbaar is hij brutaler en dommer dan moedig.

Het is mij natuurlijk bekend dat advocaten uitzichtloze verdachten altijd adviseren hun mond te houden omdat ze feitelijk niets ter verdediging te melden hebben en door te spreken slechts het risico lopen zich nog verder in het slop te werken.

Ik denk echter dat er bij deze ontspoorde kruimeldief en lilliputtercrimineel iets heel anders aan de hand is. Hij zwijgt omdat hij simpelweg helemaal niets te vertellen heeft. Je staat bij de rechtbank en tegenover de hele wereld volledig voor lul wanneer zal blijken dat je in plaats van een door idealen gedreven jihadist een hol vat bent met geen andere drijfveer voor je daden dan gewelddadige videospelletjes.

Plaats een reactie