Spindoctor Sywert van Lienden geroyeerd door Partij Voor de Vrijheid (PVV)

Het kon niet uitblijven: spindoctor Sywert van Lienden is geroyeerd door de Partij Voor de Vrijheid. Anonieme fractieleden van de PVV onthullen dat voorman Geert Wilders woedend is over het optreden van Van Lienden in ‘de De Wereld Draait Door babbelbox’ op woensdag 13 oktober. Wilders heeft dat optreden niet alleen als ‘stuntelig en schadelijk voor de PVV’, maar bovendien als ‘uiterst laf’ ervaren.

Het enthousiasme binnen de PVV na Van Liendens ‘dappere uitspraken’ in hetzelfde programma een dag eerder, is door zijn bizarre verontschuldigingen geheel verdwenen.

Eindelijk werd door een ‘intelligente, goed geïnformeerde, jeugdige wetenschapper op basis van keiharde cijfers de waarheid gesproken’ over de aanrandings- en verkrachtingspraktijken door 1 op de 20 allochtonen. Met de recente stroom asielzoekers zou volgens Van Lienden een golf van ‘tienduizend zedendelinquenten’ onze kant uit komen.

‘Volkomen overbodig’ bood Sywert van Lienden, sinds de aanloop naar de verkiezingen van 2013 achter de schermen Wilders’ persoonlijke spindoctor, excuses aan voor iets dat ‘onweerlegbaar blijkt uit wetenschappelijke onderzoeken’.

Wilders: ‘Dit kwam voor mij als een donderslag bij heldere hemel. Wat mij vooral stak, was dat Van Lienden zichzelf het zwijgen oplegde in dat programmaatje van die rode Van Nieuwkerk’.

Sywert van Lienden hield zijn zelfbeperking niet vol, toen Leo Lucassen, hoogleraar Migratiegeschiedenis aan de Universiteit van Leiden, in DWDD beweerde dat je de cijfers over criminele allochtonen niet moet vergelijken met de gemiddelde Nederlander, maar met Nederlanders met een soortgelijke achtergrond qua leeftijd en opleiding. Volgens Leo Lucassen is er dan nog nauwelijks verschil tussen autochtonen en allochtonen. Bovendien kan je asielzoekers niet zomaar gelijkschakelen met allochtone criminelen.

Volgens Wilders bood Sywert van Lienden’s verzet tegen de manier waarop de professor keiharde cijfers ‘wegmasseerde’ geen compensatie voor de angsthazerij eerder in het programma: ‘Het kwaad was toen al geschied’.

Het zal voor de Partij Voor de Vrijheid niet eenvoudig zijn een gelijkwaardige opvolger van Sywert van Lienden te vinden.

‘We waren de afgelopen jaren zeer blij met de manier waarop Sywert de standpunten van de PVV onomwonden schraagde op harde feiten.’

‘Hij zal node gemist worden, maar genoeg is genoeg’.

Plaats een reactie