Sylvana Simons in de politiek: een meesterlijke zet

Sylvana Simons Denkslavin
Sylvana Simons Denkslavin

In huize Cremers werd gisteren de vlag uitgestoken, met wimpel en al. Sylvana Simons gaat de politiek in en sluit zich aan bij DENK van de Partij-van-de-Arbeid-zetelpikkers Kuzu en Öztürk.

Een meesterlijke zet van beide Nederturken. Dankzij hun uitnodiging aan Sylvana Simons kan in huize Cremers weer gekeken worden naar praatprogramma’s zonder gebukt te gaan onder de Sylvana-Simonsfobie. Niet meer wegzappen, maar uitzitten die programma’s. We kunnen ons namelijk niet voorstellen dat de redacties mevrouw Simons blijven uitnodigen om quasi-intelligent, wenkbrauwenfronsend discussies over onderwerpen variërend van gangbangen met de band van Prince, racisme, integratie en het associatieverdrag met Oekraïne op hinderlijke wijze te frustreren.

Overigens: het is nog niet zo lang geleden dat de toekomstige dossiervreter Simons bij PAUW door de mand viel omdat ze geen bal begreep van dat associatieverdag. Ze was uitgenodigd om mee te babbelen over het verdrag tussen de EU en Oekraïne – waarom in hemelsnaam? – en bleek het verdrag niet gelezen te hebben. Sterker nog: ze had geen flauw benul waar informatie over het verdrag te vinden. Een simpele Google zoektocht brengt je zelfs bij de integrale tekst van dat verdrag, maar Simons, onze vrouwelijke Geert Wilders, zat blijkbaar onder de droogkap de restanten waterstofperoxide te verdampen en had geen tijd voor begrijpend lezen. En zo iemand wil de politiek in.

“Ja, Matthijs, eindelijk een echte baan”, flapte de vrouw die sneller praat dan haar hersens denken er in DWDD uit. Van Nieuwkerk hield zich in, maar kon het niet laten: “Oh, blijkbaar had je die nog niet eerder”.

Simons, wars van gangbangen met Prince, kirt nu in al haar aandachtsgeilheid over het vooruitzicht van een islamitische gangbang met twee Turken en een Marokkaan. Oeps, dat bedoelde ik niet. Het moet zijn: twee islamitische Nederlanders van Turkse achtergrond en een islamitische Nederlander van Marokkaanse achtergrond. Een bek vol, maar goed, een bek vol is nu eenmaal het ultieme – stopwoordje van Simons – hoogtepunt bij een gangbang.

Sylvana Simons heeft, na het wegslikken van de gangbang maizena, altijd haar mond vol over racisme, discriminatie, integratie, vooroordelen en achterstelling, en dan sluit ze zich nu aan bij DENK? Waarom? Om te verbinden.

Een gotspe.

De heren van DENK moesten de PvdA fractie verlaten nadat ze tijdens een interne vergadering een fractielid dreigden met “Allah zal je straffen”. Deze zelfde heren hadden het gisteren te druk buiten de Tweede Kamer om deel te nemen aan een debat over de arrestatie van Ebru Umar in Turkije en over de lange arm van dictator in spé Erdogan.  En bij zo’n laf afsplitsingsgroepje sluit Simons zich aan. Dat valt in huize remers onder ‘hoerig opportunisme’. Sylvana Simons vindt sowieso die arrestatie van Umar in Turkije eigen schuld, dikke bult. Geen enkele serieuze politieke partij wil zo’n mevrouw binnen de gelederen.

Alhoewel: is de vacature Wassila Hachchi al vervuld bij D’66?

We zijn verward. Liefst laten we ons politieke systeem niet bezoedelden met meisjes zoals Simons. We zien de bui al hangen: mocht ze in de kamer gekozen worden, dan heeft ons Surinaams, sorry: Nederlandse met Surinaamse achtergrond, betwetertje natuurlijk binnen de kortste keren bonje met de DENK jongens en begint ze een éénvrouwsfractie of paradeert in Paramaribo met haar wachtgeldvuitontasje en idem Pradajurkje.

De kans dat ze gekozen wordt is volgens de huidige peilingen gering. Ook dat is een somber vooruitzicht, want niet gekozen worden betekent weer aanschuiven in alle praatprogramma’s, en daar heeft de familie Cremers helemaal geen trek in.

Het zijn verwarrende tijden.

Plaats een reactie