Sylvana Simons liefkozend in de armen gesloten

12 november 2015 schreef ik een tekst met de titel Negerin Sylvana Simons discrimineert. Een tekst die, zo blijkt uit de site statistieken, dagelijks gelezen wordt. Een hele eer.

Mijn irritatie over het zelfingenomen zwartje Simons is veranderd in een milde glimlach toen ik in De Volkskrant van vandaag las over het bezoek van Barack Obama aan Cuba.

Uit dat verslag: ‘Obama is razend populair op het eiland. El negrito (het zwartje) noemen de Cubanen hem liefkozend’.

‘Razend populair’, ‘liefkozend’ en ‘zwartje’.

Martin Simek bedoelde het ongetwijfeld ook liefkozend toen hij het had over vluchtende ‘zwartjes’ die in bootjes aankwamen op de kust van Calabrië. Die liefkozing leidde tot grote toorn bij discriminerende Sylvana Simons. Discriminerende Simons? Ja, want volgens Simons zijn niet alleen Youp van ‘t Hek en Guus Meeuwis, maar alle mannen leugenaars.

Ik zal mij niet langer boos maken over deze relatiehopper – ze pretendeert immers statistisch relevante conclusies te kunnen trekken over alle mannen – maar haar als ‘zwartje’ liefkozend in mijn armen sluiten. Niet omdat ik ineens de witte raaf ben die haar ‘razend populair’ vindt, maar omdat haar zelfingenomen naïviteit mij vertedert.

Wellicht ten overvloede: figuurlijk in de armen sluiten, want de gedachte zulks letterlijk te doen is mij een gruwel.

Plaats een reactie