Taai Taai

Sanne Wallis de Vries presenteerde gisteren, in het kader van de Boekenweek, de eerste aflevering van de Nationale Boekenquiz 2016. Voor Wallis de Vries een zenuwslopend debuut als quizmaster. De natte okselplekken in haar groen wollen jurkje groeiden tijdens de quiz bijna tot haar taille.

Peter Buwalda en Robert Vuijsje namen het op tegen Esther Gerritsen en kersvers BNG Literatuurprijswinnaar Jamal Ouariachi. Esther Gerritsen, door Matthijs van Nieuwkerk in DWDD Esther Verhoef (ook een schrijfster) genoemd, schreef dit jaar het boekenweekgeschenk Broer. Boekenweekthema: Duitsland.

Sanne Wallis de Vries ging tijdens het inleidende gesprekje in op de vriendschap tussen Buwalda en Vuijsjes. De twee kennen elkaar al jaren ‘van het voetbal’ en zijn goed bevriend. Vuijsjes: ‘Schrijvers gaan niet naar het werk, maar werken altijd alleen thuis’. Een vriendschap als met Buwalda is dan wel nodig.

‘Wat doen jullie zo al samen?’, wilde Wallis de Vries weten.

Buwalda: ‘We eten vaak samen taai’.

Taai? vraag ik mij verbaasd af. Twee veertigers die samen met plakkende tanden taai taai zitten te eten? ‘Vreemd’, denk ik eventjes, maar geef het verder geen aandacht.

Tot ik me later realiseer dat ze samen geen taai, maar Thai eten.

Manifesteert zich hier een generatiekloof? Dat moet wel.

Blijkbaar ben ik blijven hangen in mijn kinderjaren en wreekt zich dat ik nooit in een Thai’s restaurant at.

Toch eens doen?

Plaats een reactie