Turkse aanhangers Erdogan – een affectief verwaarloosde generatie

https://www.checklijst.nl/psychopaten.htm

Vooraf:

De Turkse president Erdogan noemt Duitsland en Nederland nazi-landen. Nederlanders zijn volgens hem nazi’s en fascisten. Nederlanders vermoordden 8.000 moslims in Srebrenica.

Niet bepaald doordachte en forse diskwalificaties van 80.000.000 Duitsers en 17.000.000 Nederlanders.

Wat zouden Erdogan en zijn aanhangers ervan vinden wanneer over hen zo denigrerend en generaliserend gesproken zou worden?

We zullen zien…

Turkse aanhangers van Erdogan hebben grote problemen met hun gevoelens ten opzichte van andere mensen en met relaties. De kenmerken in onderstaande  checklist hebben hiermee te maken.

 • Gladde prater/oppervlakkige charme.
  Het prototype Erdogan aanhanger is oppervlakkig in het contact met anderen. Ze vertellen vaak sterke verhalen, en proberen zich beter voor te doen dan ze zijn, waarbij ze vaak wel charmant overkomen.
 • Sterk opgeblazen gevoel van eigenwaarde.
  Het zijn opscheppers die een veel te positieve inschatting hebben van hun talenten en vaardigheden.
 • Pathologisch liegen.
  Erdogan en zijn aanhangers zijn notoire leugenaars die er meestal geen enkele moeite mee hebben als ze worden betrapt op een leugen. Ze hebben overal een excuus of reden voor en willen nog wel eens iets op ‘erewoord beloven’, ook al blijkt dat erewoord haast nooit wat waard te zijn.
 • Gebrek aan berouw of schuldgevoel.
  Erdogan en zijn aanhangers kennen geen schuldgevoelens of spijt over de dingen die ze anderen aandoen. Ze kunnen zeggen dat het slachtoffer het verdiende of dat het slachtoffer eigenlijk niets bijzonders is aangedaan (zie Armeense genocide).
 • Geen verantwoordelijkheid nemen voor het eigen gedrag.
  Ze zijn niet in staat of niet bereid om de verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen gedragingen. Het zijn altijd anderen die de schuld krijgen en anders is er wel een alternatief excuus te vinden.
 • List en bedrog/manipulatief gedrag.
  Het prototype Erdogan aanhanger manipuleert en bedriegt anderen en besteedt daarbij geen aandacht aan wat dat voor hen betekent. Ze vertonen daarbij nogal eens crimineel gedrag in de vorm van bijvoorbeeld fraude en verduistering en niet-crimineel gedrag in de vorm van overspel en het aftroggelen van geld van westerse maatschappijen waar ze vrijwillig naar emigreerden.
 • Ontbreken aan emotionele diepgang.
  Erdogan en zijn agressieve aanhangers komen op anderen over als koud en ongevoelig. Hun ’emoties’ doen vaak als dramatisch, kortstondig en onecht aan.
 • Kil/gebrek aan empathie.
  In al hun gedragingen tonen Erdogan en zijn aanhangers weinig respect voor de rechten, gevoelens en het welzijn van anderen. Ze beschouwen andere mensen als potentiële slachtoffers die te manipuleren zijn en beschouwen zichzelf als de belangrijkste persoon die er is. Naast problemen met hun gevoelens ten opzichte van andere mensen en met relaties, vertonen ze zeer problematisch gedrag in hun agressieve, beschuldigende en klagende levensstijl.
 • Prikkelhongerig/neiging tot verveling.
  Aanhangers van erdogan hebben een zeer sterke behoefte aan stimulatie en een ongebruikelijk sterke afkeer van verveling. Ze leiden doorgaans een snel leven met veel risicogedrag en experimenten met drugs, en vinden dat school, werk en langdurende relaties saai en vervelend zijn.
 • Parasitaire levensstijl.
  Turkse aanhangers van Erdogan kiezen er vaak voor om te teren op de zak van de westerse maatschappijen waar ze vrijwillig naar emigreren en deinzen wanneer ze niet hun zin krijgen er niet voor terug agressief te demonstreren en goederen van anderen te vernielen.
 • Gebrekkige beheersing van gedrag.
  Kenmerkend is dat ze vaak opvliegend zijn en zich slecht kunnen beheersen. Op mislukkingen, kritiek en frustraties reageren aanhangers van Erdogan vaak met geweld, scheldpartijen of bedreigingen. Dit kan even snel ophouden als het is begonnen.
 • Aanhangers van Erdogan die wonen in westerse landen gedragen zich vaak uitermate impulsief zonder echt stil te staan bij de voors en tegens van hun gedrag: Relaties worden nogal eens beëindigd, banen worden opgezegd en ze verhuizen zonder anderen daarover te informeren en zonder dat de beslissing goed is overdacht.
 • Onverantwoordelijk gedrag.
  Erdogan en zijn aanhangers tonen geen verantwoordelijkheidsgevoel of loyaliteit ten opzichte van de westerse maatschappij waar aanhangers van Erdogan vrijwillig naar verhuisden. Ze zijn de westerse maatschappij waar ze vrijwillig naar verhuizen enorm tot last.
 • Ontbreken van realistische doelen op de lange termijn.
  Aanhangers van Erdogan hebben geen plannen of doelen voor de lange termijn. Ze leven van dag tot dag en veranderen hun plannen continu, en storen zich er niet aan dat hun leven vrij inhoudsloos is.
 • Gedragsproblemen op jonge leeftijd.
  De kinderjaren van deze mensen kenmerken zich door tal van problemen zoals liegen, vechtpartijen, diefstalletjes, beroving, brandstichting en uitingen van geweld tegen mens en dier. De aanhangers van Erdogan staat daardoor vaak al vroeg bekend als het zwarte schaap in de westerse maatschappijen waar ze vrijwillig naar vertrokken.
 • Erdogan en zijn aanhangers kenmerken zich door voortdurend klagen over wat hen aangedaan wordt en hun gelijk aan te tonen via smerige beschuldigingen (Nederland en Srebrenica) terwijl ze tegelijkertijd de geschiedenis vervalsen en alle verantwoordelijkheid voor hun daden ontkennen (Armeense genocide).
 • De aanhangers van Erdogan missen het vermogen de stemmingmakerij en demagogie van hun grote voorman kritisch te beoordelen en volgen hem als makke schapen.

Bron: Checklist affectief verwaarloosde Turken met psychopathiforme gedragskenmerken.

Plaats een reactie