UNESCOmpromiterend en de Verdeelde Naties

UNESCO dreigde afgelopen weekend wat mij betreft definitief de aanspraak op educatieve, wetenschappelijke en culturele autoriteit namens de Verenigde Naties te verliezen.

Vlak voor het weekend kondigde UNESCO drie resoluties aan. Eén werd ingediend door de Russische Federatie. In die obligate resolutie wordt UNESCO opgeroepen een rol te spelen bij de bescherming van archeologische plekken als Palmyra.

UNESCO moet volgens een tweede resolutie zijn rol versterken bij het promoten van een cultuur van respect en verdraagzaamheid.

Lachwekkend in het licht van een derde resolutie met de naam ‘Occupied Palestine’. In deze resolutie wordt verklaard dat de Tempelberg in Jerusalem, moslims noemen dit Haram Al-Sharif, noch Hebron en Bethlehem onderdeel zijn van de Joodse geschiedenis, maar volledig toebehoren aan Palestina. Naar Israël wordt in de geschiedenisvervalsende resolutie verwezen als ‘de bezettingsmacht’. De naam Israël komt in de resolutie niet voor.

De historische plaats Tempelberg, die naam wordt ook niet genoemd in de resolutie, moet gezien worden als volledig behorend tot de islamitische geschiedenis, ondanks de aanwezigheid van de oude muur, restant van een Joodse tempel. De klaagmuur wordt wel in de resolutie vermeld, maar dan alleen tussen aanhalingstekens. Die aanhalingstekens staan niet naast de Arabische naam, Al-Buraq, een verwijzing naar de ten hemel opneming van profeet mohammed.

De indieners van deze resolutie ontkennen de unieke historische band tussen het Jodendom en de Tempelberg waar duizenden jaren de twee tempels stonden en waar Joden van over de hele wereld gebeden hebben. Ze herschrijven simpelweg duizenden jaren geschiedenis en kunnen hiermee niet lager zakken. Een schande voor een educatieve en culturele organisatie.

Carmel Shama Hacohen, Israel’s vertegenwoordigster bij UNESCO: ‘al neemt UNESCO duizend resoluties aan, toch zal Jerusalem als hoofdstad van het Joodse volk een integraal onderdeel zijn van de Joodse geschiedenis. Als UNESCO door gaat op dit pad van leugens en terreur, zal de organisatie uiteindelijk irrelevant worden’.

De Jordan Times meent echter dat Jordanië gezegevierd heeft in deze strijd over Jerusalem.

Joden mogen de site wel bezoeken, maar dan alleen op vooraf afgesproken tijden. Joodse erediensten zullen er niet toegestaan zijn.

De resolutie wordt gesteund door landen als Argentinië, Frankrijk, Spanje, Slovenië, Zweden, India en Rusland.

In Israel wordt de resolutie gezien als een overwinning voor anti-Israel hard-liners. Volgens de resolutie zijn Hebron, een stad waar het Joodse leven een geschiedenis heeft van meer dan 3000 jaar, en Bethlehem, de geboorteplaats van Jezus, een integraal onderdeel van Palestina.

Wil je weten welke landen deze resolutie indienden: Jordanië, Egypte, Libanon, Marokko, Oman, Quatar en Soedan. Allemaal Islamitische landen.

Israel zou ‘fake’ joodse graven op islamitische begraafplaatsen hebben geplaatst.

Afgezien van mijn overtuiging dat ieder geloof nonsens is en geen enkel geloof praktiseert wat gepredikt wordt, is het overduidelijk dat zowel de islam als het christendom beide antisemitische religies zijn.

Deze UNESCO resolutie is niet alleen anti-Israël, maar ook antisemitisch. De steun door landen als Argentinië, Frankrijk en Spanje is te herleiden tot diep geworteld antisemitisme in de Christelijke cultuur.

Luther schreef in al 1543 zijn Von den Juden und ihren Lügen en in 1546, vlak voor zijn dood, een waarschuwing voor de Joden (tegen de joden). Zijn anti-Joodse teksten hadden door Hitler’s naziregime geschreven kunnen zijn.

Wanneer Israël de wapens neer legt zal de staat Israël binnen de kortste keren vernietigd worden; wanneer de omringende Arabische landen de wapens tegen Israël neerleggen, zal het binnen de kortste keren vrede zijn.

Bij de zesdaagse oorlog in 1967, veroorzaakt door de omringende Arabische landen, nam Israël land in beslag om veiliger grenzen te hebben. Waren de Palestijnen daar de dupe van? Ongetwijfeld.

Die inname wordt al vele jaren in de Verenigde Naties veroordeeld. Over alle aanvallen die Israël te verduren heeft werd NOOIT een resolutie aangenomen in de VN.

Israël is omringd door landen waar vernietiging van de staat Israël officieel beleid is. De aanslagen waar Europa afgelopen jaren mee geconfronteerd werd, zijn in Israël dagelijkse kost.

Israël is de enige democratie in het Midden-Oosten. Dat stemt tot nadenken.

Er is ook nog goed nieuws: driekwart van de stemgerechtigden kwam niet opdagen bij de stemming over deze verwerpelijke resolutie. Van degenen die wel kwamen stemde de helft tegen.

Jordanië, Egypte, Libanon, Marokko, Oman, Quatar en Soedan kunnen dat als een duidelijk signaal in hun zak steken.

Verspilling van tijd.

Plaats een reactie