Willem-Alexander, er lebe hoch, hoch, hoch

Koning Willem I
Koning Willem I

De latere koning Willem I werd 1772 in Den Haag geboren als derde zoon van stadhouder Willem V en prinses Wilhelmina van Pruisen, een nicht van koning Frederik II van Pruisen.

Na de dood van stadhouder Willem V stond Willem I tot 1815 bekend als stadhouder Willem VI.

Willem I die zichzelf 1815 tot Koning der Nederlanden en Luxemburg uit riep was minstens voor de helft Duits. Het hele voorgeslacht was voornamelijk Duits, maar laat ik hem voor het gemak zo Nederlands mogelijk maken en het op 50% houden (hij was verre nazaat van Willem van Oranje, van Duitsche Bloed). Hij trouwde in 1791 zijn volle nicht Wilhelmina van Pruisen, een zuster van Frederik Willem III, koning van Pruisen. Uit dit huwelijk werden vijf kinderen geboren.

Omdat Willem I 50% en zijn vrouw 100% Duits was, waren hun kinderen 75% Duits en 25% onbestemd van herkomst.

Zoonlief Willem II huwde tsarendochter Anna Pauwlona. De tsaren familie had in opeenvolgende generaties ook Duits bloed. Het is dus niet vol te houden dat Anna Pauwlona 100% Russisch was. Laat ik het er toch maar op houden, want anders wordt het te ingewikkeld.

Dus de 75% Duitse Willem II huwde een 100% Russische schone.

Hun kinderen waren dus 37,5% Duits en 50% Russisch. Voor de armetierige rest, 12,5%, waren de kinderen twijfelachtig Nederlands.

De zoon van Willem II en Anna Paulona huwde met de Duitse Emma. Het is nauwelijks nog uit te rekenen, maar er was bij hun kinderen feitelijk geen sprake meer van ‘Neerlandsch Bloed’ dat door de aderen stroomt.

De volbloed Duitser Willem III en de volbloed Duitse Emma kregen geen zoon. Hun dochter Wilhelmina huwde met de Duitser Hendrik. Het is niet voor niets dat deze Duitse koningin het Wilhelmus mei 1932 koos als het Nederlands volkslied. Uit dat huwelijk werd de latere koningin Juliana geboren. Zij huwde met de corrupte vrouwenjager Bernard von Lippe Biesterfeld: 100% Duits.

De geschiedenis komt steeds dichterbij: dochter Beatrix, een volbloed Duitse, huwde met Claus von Amsbergen: Duitser.

Onze huidige koning Willem-Alexander is buiten enige twijfel volledig Duits qua afstamming. Dat hij juridisch en staatsrechtelijk Nederlander is doet daar niets aan af.

Máxima Zorreguieta (Buenos Aires, Argentinië, 17 mei 1971) is de echtgenote van Willem-Alexander. Máxima draagt sinds haar huwelijk bij Koninklijk Besluit de titels van Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau en Mevrouw van Amsberg. Sinds het koningschap van Willem-Alexander wordt zij aangeduid als ‘koningin Máxima der Nederlanden’, hetgeen in dit geval een zogenoemde titre de courtoisie is. Máxima is rooms-katholiek, van Argentijnse afkomst en bezit de Argentijnse en de Nederlandse nationaliteit. Die laatste nationaliteit kreeg ze staatsrechtelijk in de schoot geworpen.

Hun drie dochters zijn dus staatsrechtelijk Nederlands, maar qua natuurlijke lijn 50% Duits en 50% Argentijns (er van uit gaande dat de Argentijnse bloedlijn van Máxima meerdere generaties terug gaat. Misschien draagt zij ook wel Duits bloed in zich).

Qua bloedlijn zit er in ons koningshuis al generaties geen spat Nederlands bloed. We juichen dus al meerdere generaties een Duitse familie toe op de Koninginne- en Koningsdagen en zingen een volkslied over een Duitser die trouw is aan de Spaanse koning. Ook vandaag weer.

Dat koningshuis is niet alleen allochtoon; het hele instituut is bovendien archaïsch. Nederland behoort tot een handvol landen waar het staatshoofd niet democratisch gekozen maar erfelijk aangesteld is.

Ben ik anti-koningshuis? Honderd procent. Het is van de zotten dat we accepteren dat ons staatshoofd die rol vervult enkel en alleen op grond van de wieg waar hij/zij in geworpen werd. Bovendien een niet-Nederlandse wieg.

Wil ik dan een president? Dat past in alle opzichten meer in de huidige tijd, maar wie dan? Van Agt, Wiegel, Kok, Balkenende, Rutte, Pechtold, Klaver, Halsema, Wilders?

None of the above.

Dan maar liever op de oude, absurde voet door gaan.

Plaats een reactie