ZELFMOORD, een heliumfluitje van een cent

De ouders van Ximena Knol zijn boos op de Coöperatie Laatste Wil. Hun tienerdochter beroofde zich drie weken geleden van het leven met een ‘zelfmoordpoeder’ waar de stichting sinds september reclame voor maakt. “Met de informatie die zij hebben gegeven, is op internet heel makkelijk te vinden wat het middel is”, zegt vader Randy. (bron: https://www.rtlnieuws.nl/nederland/ouders-overleden-ximena-19-woest-over-reclame-zelfmoordpoeder)

Typisch RTL-nieuws: hoe suggestief dat ‘reclame maakt’. Het commerciële zendertje gaat er blijkbaar van uit dat alles en iedereen gemotiveerd wordt door geld en winst.

Voor het Openbaar Ministerie, onder andere aangejaagd door alleswetertje en stem van het volk Rosanne Hertzberger (@ryhertzberger) reden om de Coöperatie Laatste Wil op het matje te roepen omdat deze coöperatie de intentie heeft de aankoop en verspreiding van een poeder te faciliteren dat Ximena Knol volgens haar ouders weleens gebruikt zou kunnen hebben bij haar zelfmoord. Sterker nog, het OM schroomt er niet voor de coöperatie een ‘criminele organisatie’ te noemen omdat hulp bij zelfdoding strafrechtelijk verboden is. Wat zit er voor een fundamentalist – gristelijk, islamitisch, of joods…het maakt mij allemaal geen drol uit – bij het OM?

Laat ik het OM uitnodigen ook mij voor de rechter te slepen door nu bekend te maken dat een nieuw, vlijmscherp Stanleymes een perfect gereedschap is om je polsen, niet overdwars maar in de lengte, door te snijden waardoor je binnen tien minuten dood bloedt. Mensen die slecht ter been zijn of om wat voor reden dan ook niet zelfstandig de deur uit kunnen, bied ik bij deze aan zo’n mes bij de Gamma, de HUBO, of Hornbach voor ze aan te schaffen. Mocht men geen zin hebben in een bloederige smeerboel dan heb ik nog een tip: een stevig touw en ophangen. Dat touw wil ik ook wel ten behoeve van de medemens die niet meer verder wil in dit tranendal aanschaffen.

De zelfmoord van Ximena Knol moet voor haar ouders een nachtmerrie zijn. Een nauwelijks te dragen verdriet, Woede op de coöperatie die het meisje op de gedachte van zelfmoord zou hebben gebracht is, hoe onredelijk ook, goed te begrijpen. Die woede maakt het onverdraagzame beter te dragen.

Jammer dat de coöperatie zijn plannen met het poeder heeft geschorst vanwege die boze ouders, de idiote actie van het Openbaar Ministerie en de walgelijke stemmingmakerij door de vijand van het vrije woord, behalve haar eigen vrije woord, Rosanne Hertzberger.

Hoe komt het dat er zoveel ophef is over dat zelfmoordpoeder en je helemaal niets hoort over het boek Uitweg door Boudewijn Chabot en Stella Braam waarin meerdere tips staan hoe elegant uit het leven te stappen? Tips inclusief de medicijnen die daartoe gebruikt kunnen worden zoals Oxycodon (OxyContin) en flunitrazepam (Rohypnol). Er is ook gemakkelijk informatie te vinden over de ‘heliummethode’ en helium is even gemakkelijk via het internet aan te schaffen, inclusief een set kleurrijke ballonnen om een kinderfeestje op te fleuren.

Ik had slechts een paar minuten zoeken op het internet nodig om deze informatie te vinden. Toch word ik door dat boek en de website eenwaardiglevenseinde.nl niet aangezet tot het plegen van zelfmoord.

Zo werkt het natuurlijk ook niet, met alle respect voor de ouders van Ximena Knol.. Je wilt dood en gaat dan op het WWW op zoek naar mogelijkheden omdat de conventionele lugubere methodes je tegenstaan. Het zal toch niet zo zijn dat je toevallig stuit op informatie over een waardig levenseinde en dan ineens bedenkt: “Hé, dat lijkt mij een goed plan, ga ik ook doen”.

Maar goed, ik heb die informatie over Oxycodon (OxyContin) en flunitrazepam (Rohypnol) op het web gevonden, maar verwacht niet dat ik nu naar mijn huisarts kan stappen om die medicijnen te vragen. Hij zal mij echt niet het gewenste recept voorschrijven.

Dan maar verder schooieren over het internet. Ik hoorde ooit al over een ‘dark web’ en browser waarmee je onbespied kan struinen door het digitale dorp. Waar ik dat keer op keer hoorde: op NPO1 en het NOS nieuws wanneer er weer eens een item was over pedofilie, wapen- of drugshandel. Die geheimzinnige browser is snel gevonden en geïnstalleerd: https://www.torproject.org/.

Mijn vaardigheid nam al zoekend en na de installatie van de Tor Browser snel toe en ik kwam uit op een marktplaats Dreammarket en zocht naar Rohypnol en Oxycodon. Werkelijk een fluitje van een cent, want binnen de kortste keren gevonden. Er is een klein probleem: bijna alle verkopers willen betaald worden in Bitcoins.

Die heb ik niet, maar dat lossen we toch ook eventjes op?

Wil ik zelfmoord plegen nu ik dit allemaal weet? Nee, maar de wetenschap dat als het ooit zo ver komt er elegante oplossingen zijn, stelt mij gerust.

Ja, en als je dan al dat spul in huis hebt, moet je er natuurlijk goed voor zorgen dat er geen misbruik van gemaakt wordt om iemand aan wie je een hekel hebt van kant te maken, want anders zal de toorn van mevrouw Hertzberger je deel zijn.

Plaats een reactie